Satu Mare: Adevărul la minut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Adevărul la minut
Satu Mare: Adevărul la minut

Un număr de 16 persoane încarcerate în Penitenciarul Satu Mare participă mâine la o vizită spirituală la Mănăstirea Nicula. Planta Iarba Pârloagelor sau Ambrozia, întâlnită frecvent în zonele de câmpie dar şi în grădinile oamenilor, a revenit în judeţul Satu Mare. O fetiţă de numai 9 ani a ajuns la spital după ce a călcat într-o furcă din curtea casei. Sanda Tămăşuc se juca în gospodărie, iar din neatenţie a călca

Socializare
Deţinuţi în vizită la Mănăstirea Nicula


Un număr de 16 persoane încarcerate în Penitenciarul Satu Mare participă mâine la o vizită spirituală la Mănăstirea Nicula. Acţiunea are drept scop dezvoltarea abilităţilor pro-sociale pentru persoanele private de libertate, respectiv dezvoltarea proiecţiilor pozitive referitoare la relaţionarea cu exteriorul. Acţiunea este organizată de Serviciul Educatie si Asistenţă Psihosocială din Penitenciarul Satu Mare.

Ambrozia
Invazie de plante dăunătoare omului


Planta Iarba Pârloagelor sau Ambrozia, întâlnită frecvent în zonele de câmpie dar şi în grădinile oamenilor, a revenit în judeţul Satu Mare. Invazia cea mai mare este în oraşul Carei. Conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Satu Mare face apel la sătmăreni să smulgă planta din rădăcină în cazul în care o întâlnesc în culturile proprii sau în împrejurimi pentru că provoacă alergii severe.

Accident
A călcat într-o furcă

O fetiţă de numai 9 ani a ajuns la spital după ce a călcat într-o furcă din curtea casei. Sanda Tămăşuc se juca în gospodărie, iar din neatenţie a călcat în obiectul ascuţit. Părinţii au dus-o de urgenţă la spital, unde i s-a administrat un vaccin antitetanus. Tânăra a revenit în aceiaşi zi la domiciliul, unde se află sub supravegherea părinţilor.

Urmărit general prins de poliţie

Un bărbat care are de executat doi ani închisoare a fost reţinut sâmbătă de poliţiştii de frontieră sătmăreni în momentul în care a intrat în ţară, prin Vama Petea. Ieşeanul Florin Gavril, în vârstă de 24 de ani, din municipiul Iaşi, aveau pe numele său un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea infracţiunii de ieşire din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat.Tânărul a fost predat unui echipaj din cadrul IPJ Satu Mare.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite