Satu Mare: Adevărul la minut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Adevărul la minut
Satu Mare: Adevărul la minut

Ştirile Adevărul de Satu Mare

Examene
Ce-a de-a doua sesiune a Bac-ului la final

Astăzi a avut loc ultima probă din ce-a de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, proba F – la alegere, scrisă sau practică. Rezultatele se vor afişa în data de 28 august, până la orele 16, iar contestaţiile, se vor putea depune tot în data de 28 august, între orele 16-20. Rezolvarea contestaţiilor se va defăşura în perioada 30 august- 2 septembrie, iar  rezultatele finale, după contestaţii, se vor afişa pe data de 3 septembrie până la ora 16.00.

Manifestări
Zilele Culturale Partium, la ediţia a VIII-a
La acest sfârşit de săptămâna va avea loc ce-a de-a VIII-a ediţie a Zilelor Culturale Partium. Începând de vineri, în cele trei zile de manifestări sun programate o serie de evenimente, spectacole, concerte, expoziţii, piese de teatru şi târguri. Pe cele două scene ce vor fi amplasate în Grădina Romei şi Piaţa Vasile Lucaciu vor concerta trupe locale şi din Ungaria. 

Oferte
Aproape 300 de locuri de muncă disponibile în judeţ

Locurile de muncă vacante în judeţ, pe care sătmărenii le pot găsi în ofertele AJOFM sunt în medie de aproape 300 pe lună. „În ofertele noastre, avem 206 locuri de muncă vacante în Satu Mare, 78 în Negreşti Oaş  şi  8 în Carei. Cele mai multe sunt în domeniul confecţiilor, dar şi al tâmplăriei. Mai sunt posturi de manipulant marfă, dulgher sau agent comercial”, afirmă Simona Derşidan, consiler superior al AJOFM. 

Simulare
Exerciţiu în situaţii de urgenţă la staţia CFR Halmeu

Astăzi începând cu ora 11, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” a desfăşurat la staţia CFR Halmeu, un exerciţiu de simulare a unor catastrophe pe calea ferată.  Scenariile au vizat acţiunile pe care echipajele de intervenţii le întreprind în cazul scurgerii de substanţe lichide periculoase din vagon, degajarea de gaze sau vapori toxici,  incendiu şi explozie. La ecerciţiu au participat Detaşamentul de Pompieri Satu Mare, Staţia de Pompieri Negreşti Oaş şi Garda de Intervenţie Turţ.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite