Adam Lihor- Cascadorul care face senzaţie pe şosele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici boala cu care a fost diagnosticat, nici părinţii nu au reuşit să îl determine să renunţe la cascadoriile pe două roţi. Adam spune că atunci când este pe motocicletă se simte stăpânul şoselelor.

Este pasionat de motociclete de la vârsta de 16 ani, iar la cei 20 de ani pe care i-a împlinit nu demult, Adam se numără printre puţinii tineri pasionaţi de stunt rider din ţară. Face cascadorii pe motocicletă şi a participat la numeroase concursuri şi demonstraţii de acest gen în ţară şi în Ungaria. În anul 2007, la un campionat din ţara vecină s-a clasat pe locul IV. Nimeni şi nimic nu îl poate determina să renunţe la acest sport. „Părinţii au încercat să mă determine să renunţ, însă fără success. Îmi place la nebunie ceea ce fac. Când sunt pe motocicletă mă simt fericit“, a declarat tânărul.

În anul 2008 a aflat că suferă de leucemie
Nici chiar boala de care suferă nu l-a putut convinge să renunţe la pasiunea sa. „În anul 2008 am fost diagnosticat cu leucemie. Am aflat accidental că sufăr de această boală. Participam la un concurs la Baia Mare unde am căzut şi m-am lovit destul de rău la coloană. Am fost dus la un spital din Cluj, unde medicii mi-au spus, în urma analizelor, că am leucemie. Până atunci nu am avut nici un simptom al bolii şi am rămas surprins când am aflat. De multe ori mă gândeam oare cât mai am de trăit“, povesteşte Adam. Tânărul a plecat pentru mai multe investigaţii la o clinică din Budapesta. Tot acolo a urmat şi un tratament specific, iar acum se simte bine. „Trebuie să merg la control la Budapesta o dată la două luni. La ultimul control, medicii mi-au spus că totul este ok, iar analizele mi-au ieşit bine“, spune Adam.

Cascadoriile pe care le execută nu sunt deloc simple, iar sătmărenii s-au obişnuit să-l vadă mergând prin oraş într-o roată sau învârtindu-se pe loc cu motocicleta. Adam se antrenează singur câte două ore pe zi şi asta numai după ce îşi termină treaba în atelierul mecanic al familiei, unde lucrează cot la cot cu tatăl său. „Din păcate, la Satu Mare nu sunt terenuri sau piste suficient de spaţioase unde să pot practica acest sport. Am nevoie de terenuri de cel puţin 50 de metri patraţi“, spune tânărul cascador.

Într-un an a adunat amenzi de 2.000 de lei
Pasiunea pentru acest sport i-a adus şi surprize neplăcute. În perioada 2006-2007 a adunat amenzi în valoare de 2.000 de lei. „Uneori poliţiştii mă urmăreau. Mă lăsau să îmi termin exerciţiul pe stradă, după care mă chemau la ei şi mă amendau. Pentru astfel de escapade tata îmi taie din salariu“, spune Adam.
Anul trecut a susţinut un show în Bucureşti, unde a fost admirat şi aplaudat de peste 5.000 de spectatori.

Ce-I place
Pe lângă stunt rider, Adam este pasionat şi de alte sporturi extreme. „Iarna mi-am legat sania de maşină, iar şoferul circula cu 80 de kilometri la oră pe nişte serpentine. Îmi plac tot felul de sporturi extreme“, a spus tânărul. Adam este înconjurat de mulţi prieteni cu care iese la petreceri.

Ce nu-i place
Nu-i plac oamenii neserioşi, cei cu două feţe. În plus, consideră că oraşul în care trăieşte este foarte mic şi nu se poate mişca în voie. „Nu pot să ies cu motocicleta în oraş că în cinci minute deja află ai mei. Părinţii mă şi sună să vadă dacă sunt bine“, a precizat tânărul.

Întrebări şi răspunsuri
ADS: Până unde vrei să mergi cu acest sport?
A.L.  Vreau să ajung printre cei mai buni. Acest sport nu este foarte cunoscut la noi în ţară, iar eu sper să-l ridic la un rang superior şi să implic şi alţi tineri.
ADS :Care a fost cea mai gravă accidentare pe care au suferit-o?
A.L. –În urmă cu două luni am căzut de pe motocicletă şi m-am lovit la cap. Am suferit o zi întreagă de amnezie. Părinţii mi-au spus că au fost cu mine la medic şi că mi-am plătit îngheţata de trei ori, însă când mi-am revenit a doua zi nu mi-am mai amintit nimic. Nici acum nu ştiu ce s-a întâmplat.

Profil
Născut: 20 iunie 1990, Satu Mare
Studii: absolvent Grupului Şcolar „Ion I.C Brătianu“
Familie: nu are prietenă

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite