Actorul Radu Botar aduce publicul pe scenă, astăzi în deschiderea stagiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolul „Bufonul Regelui“ va deschide astăzi de la ora 20.00, stagiunea din acest an a Teatrului de Nord Satu Mare. În cadrul one man show-ului jucat de Radu Botar după propriul scenariu, spectatorii vor avea rezervat un loc special... pe scenă


Stagiunea teatrală a secţiei române a Teatrului de Nord Satu Mare propune iubitorilor de teatru o serie de premeire şi spectacole care abordează genuri dramatice diferite. Deschiderea stagiunii din acest an aparţine însă actorului Radu Botar. Acesta le propune sătmărenilor un spectacol interactiv cu o durată de 50 de minute. Un spectacol de atitudine, un one man show pe care Radu Botar îl jocă după propriul scenariu, „Bufonul regelui“ este un spectacol premiat. În cadrul Festivalului „Gala Star“ ce avut loc în primăvara acestui an la Bacău, Radu Botar a primit premiul pentru cel mai bun one-man show şi premiul publicului „Ştefan Iordache“ . „A fost o adevărată supriză şi pentru mine faptul că piesa a fost aleasă să deschidă stagiunea din acest an. Mă simt onorat şi bucuros în acelaşi timp. Mai ales că pentru această stagiune teatrul a pregătit mai multe premiere, spectacole de anvergură. Reacţiile publicului au fost excelente şi la punerile în scenă anterioare ale acestui spectacol, astfel că am încredere că va fi o experienţă teatrală deosebită“, dezvăluie actorul. Sătmărenii care vor fi prezenţi la spectacol vor avea ocazia de a-l cunoaşte pe actorul Radu Botar şi ca scenarist. „Este un scenariu din texte de Wiliam Shakespeare şi Victor Eftimiu. Un text pe care l-am conceput în urmă cu aproape 20 de ani, şi care, de-a lungul timpului a suferit diverse îmbunătăţiri. Este un concept regizoral personal inspirat din „Hamlet“ ,în regia lui Gelu Badea“, mărturiseşte artistul.

Un spectacol de atitudine
Radu Botar spune despre „Bufonul regelui“ că are menirea de a aduce o conştientizare a unei stări de fapt, de aceea apropierea faţă de public joacă un rol important. „Este un spectacol de atitudine care încearcă să aducă o conştientizare a unei stări de fapt, a vieţii de zi cu zi. Această conştientizare necesară se poate face însă şi cu ajutorul umorului. Este un spectacol de studio, gândit în contextul unei interactivităţi prin apropiere de public“, mai spune Radu Botar.  Spectacolul ce va avea loc duminică de la ora 20 durează 50 de minute şi se joacă cu publicul pe scenă.  Preţul biletului este de 10 lei.  Luna viitoare amatorii de teatru din Satu Mare vor avea parte de nu mai puţin de trei premiere:  „Mincinosul“ după Carlo Goldoni, adaptarea şi regia Ovidiu Caiţa în data de  3 octombrie, „Playlist“ de C.C. Buricea-Mlinarcic, în regia lui Ovidiu Caiţa în 10 octombrie 2010 şi „Portugalia“ de Zoltán Egressy, în regia lui Sorin Militaru în data de  17 octombrie.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite