Activitate restrânsă la Unitatea de Primire a Urgențelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Marc încearcă să limiteze exodul medicilor spre occident
Adrian Marc încearcă să limiteze exodul medicilor spre occident

Lucrările de modernizare au generat restrângeri de spaţiu la nivelul Unității de Primire a Urgențelor Satu Mare. O parte dintre cabinetele de specialitate au fost mutate în corpul ambulatoriului.

Adrian Marc, directorul Spitalului Judeţean, a declarat că situaţia va dura aproximativ două luni şi jumătate, când se așteaptă ca UPU să revină la capacitate maximă.  „Îi rog pe sătmăreni să nu vină la Urgențe cu probleme care pot fi tratate în medicina de familie, pentru a evita supraaglomerarea” a afirmat Marc.
Directorul spitalului a anunţat că va încerca să limiteze exodul spre occident al medicilor specialişti. “Voi aproba concedii fără plată doar pe durată de un an şi doar o singură dată” a declarat Marc. Acesta şi-a motivat decizia prin faptul că spitalul reuşeşte cu greu să angajeze medici pe perioadă determinată mai mică de un an, care să suplinească personalul lipsă, asistente sau medici își iau concedii fără plată de trei luni pentru a negocia cu spitale sau clinici din occident.
Angajări din august
Spitalul ar putea scoate la concurs, pe perioadă determinată, mai multe posturi, în luna august, pentru a completa schema de personal a viitoarei UPU reamenajate. “În momentul de faţă, lucrăm cu 25% sub normative la personal pe spital, ceea ce s-ar traduce în aproximativ 300 de angajați. Noua UPU va avea nevoie de oameni pentru a putea funcţiona” a mai afirmat Marc.    

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite