Satu Mare: Accident sau sinucidere?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Marozsan a fost accidentat mortal de trenul personal Oradea-Halmeu. Paznicul bălţii de pescuit din Porumbeşti este ultimul martor ocular care l-a văzut în viaţă şi care susţine că bărbatul s-a aruncat în faţa locomotivei. 

Criminaliştii sătmăreni încearcă să desluşească misterul morţii impiegatului din halta Porumbeşti, Adrian Marozsan de 39 de ani din Halmeu. Bărbatul a murit ieri dimineaţă călcat de tren. La ora 7.00 trebuia să predea schimbul de noapte iar la ora 6.38 a fost accidentat mortal de trenul personal Oradea-Halmeu. Nimeni nu ştie, deocamdată, ce s-a întâmplat cu adevărat. Există, însă, un martor ocular care a stat de vorbă cu impiegatul înainte să moară: paznicul bălţii de pescuit din Porumbeşti, Adalbert Clipaci. „Nu-l cunoşteam foarte bine, numai din vedere. Ne salutam de fiecare dată când ne întâlneam la schimbul de ture. Am dat mâna cu el. Eu veneam de la baltă după 48 de ore de muncă iar el mi-a spus că mai stă cinci minute până dă drumul la tren şi predă schimbul de noapte. Eu aşteptam trenul când l-am văzut că a trecut calea ferată şi s-a aruncat în faţa locomotivei. Sunt şocat iar imaginile nu mi le pot scoate din cap“, a declarat Adalbert Clipaci. 

Poliţiştii din Halmeu susţin varianta unui accident
 Deşi există un martor ocular care susţine că l-a văzut pe impiegat când s-a aruncat în faţa trenului la mai puţin de cinci metri de haltă, poliţiştii din Halmeu susţin varianta unui accident. „Este greu de spus ce s-a întâmplat. Împreună cu procurorul facem cercetări pentru a stabili dacă a fost un accident nefericit sau acest tânăr s-a sinucis“, a declarat şeful de post din Halmeu, Cristian Ghiţă Onaca.

Absolvent de Marketing şi Economie
Angajat al Căilor Ferate din anul 1988, Adrian a absolvit cursurile facultăţii de Marketing şi Economie din cadrul Universităţii Vasile Goldiş, Satu Mare. Şeful său, Petru Iurişniţi, are numai cuvinte de laudă la adresa lui. „Era bun în meserie. Vroiam să-l avansez ca şef la Porumbeşti. Nu avea probleme care să-l împingă la aşa ceva. Era divorţat şi are un băieţel care e în Canada cu fosta soţie. Provine dintr-o familie foarte bună“, a declarat şeful gării din Halmeu.
Fratele ceferistului este în stare de şoc
Vestea morţii ceferistului a căzut ca un fulger asupra familiei. Cristian Marozsan, fratele lui Adrian, a rămas la fel de şocat ca restul persoanelor care l-au cunoscut. Nici el nu ştie dacă fratele său s-a sinucis sau pur şi simplu a fost un accident. „Nu ştiu ce să zic. Ultima dată când ne-am întâlnit nu avea nimic“, a declarat Cristian.  

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite