VIDEO Satu Mare: Acces limitat la bursa locurilor de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datorită numărului mare de participanţi, în jur de 1.000, organizatorii au permis accesul în sală doar la câte 50 de persoane odată pentru a nu se crea îmbulzeală. 56 de agenţi economici din judeţ au oferit 456 de locuri de muncă dintre care 50 au fost pentru absolvenţii de studii superioare.

Sute de persoane din întreg judeţul s-au aşezat, astăzi, la rând în faţa Casei de Cultură încă de la ora 8.00 pentru a fi siguri că îşi găsesc un loc de muncă. La deschiderea bursei, ora 9.00, oamenii s-au îngrămădit să intre în sală însă accesul a fost limitat la câte 50 de persoane. „Stăm de o oră la rând. Ne-am sculat cu noaptea în cap să venim din celălalt capăt de judeţ ca să ne găsim de lucru. Lăsaţi-ne să intrăm“, strigau oamenii din spatele uşilor.

456 de oferte

Pusă în şomaj de anul trecut din luna octombrie, Claudia Rablău, de 25 de ani a venit la bursă tocmai de la 50 de kilometri depărtare din Supuru de Sus. Angajatorul cu care a stat de vorbă, şi care avea disponibile 60 de locuri de muncă în confecţii, a refuzat-o pe motiv că are probleme cu vederea. „A răspuns numai la întrebările la care vroia ea. Când i-am spus că am probleme cu vederea şi că aş vrea să lucrez într-un loc unde să nu fiu nevoită să îmi forţez ochii, a refuzat. Nu ştiu ce voi face în continuare pentru că mai am câteva luni de şomaj“, a spus dezamăgită tânăra. Cei 56 de agenţi economici au oferit 456 de locuri de muncă cele mai multe oferte fiind în domenii precum construcţiile, confecţiile şi industrie uşoară.
Toate persoanele de etnie rromă care au fost prezente la bursă au fost înregistrate într-o bază de date iar preşedintele asociaţiei sătmărene, Ambruş Burcea, le-a promis că le va găsi de lucru.
Mini burse lunare
Conducerea AJOFM  a precizat că începând cu luna mai se vor organiza lunar mini burse  alocurilor de muncă. „Credem că aceste mini burse îi vor ajuta să sătmăreni să îşi găsească mai repede un loc de muncă“, a precizat Gheorghe Tilibaşa. Bursa s-a încheiat la ora 11.00.

Numărul şomerilor înregistraţi în evidenţele agenţiei, la data de 31 martie 2011, era de 7.989 iar rata somajului la Satu Mare este de 5,7% în scădere, spun oficialii AJOFM.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite