Absolvenţii au plâns la festivitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de elevi sătmăreni din clasele a VIII-a şi a XII-a au participat la ultimele ore de dirigenţie. Emoţii mari în şcolile şi liceele sătmărene la manifestările dedicate închiderii anului şcolar.

Festivităţile de închidere de an şcolar au umplut curţile şcolilor sătmărene, iar absolvenţii claselor a VIII-a şi a XII-a au  fost întâmpinaţi de părinţi, rude şi prieteni cu buchete de flori. La şcoala „Constantin Brâncoveanu“ din municipiu, elevii claselor a VIII-A şi B au auzit astăzi ultimul sunet de clopoţel din şcoala care i-a primit vreme de patru sau opt ani de zile. Elevii din cele două clase şi-au luat rămas bun de la profesori şi au predat cheia clasei elevilor de clasa a VII-a. Festivitatea a început la ora 9.00.

image

Lacrimi de despărţire

Majoritatea absolvenţilor s-au despărţit de profesori şi de colegi cu lacrimi în ochi, iar cântecele de adio care au răsunat în curtea şcolii nu au făcut decât să le mărească emoţiile. „Nu pot să mă abţin din plâns. Am emoţii foarte mari. Mâ gândesc că voi merge la liceu şi că acolo va începe greul. Îmi va fi dor de colegii mei, însă sper să îmi fac şi acolo prieteni“, a declarat, cu lacrimi în ochi, Denisa Ardelean, elevă în clasa a VIII-A.
Ultima oră de dirigenţie

image


Azi a sunat ultima dată clopoţelul şi pentru cei 173 elevi din cele şase clase de absolvenţi ale Colegiului Naţional „Doamna Stanca”. Elevii au avut ultima oră de dirigenţie de la ora 9.00 la 10.00, după care au participat festivitatea de absolvire, organizată la Casa de Cultură a Sindicatelor. Elevii au îmbrăcat robe şi toci, asemenea absolvenţilor de facultate.
Două dintre elevele colegiului ştiu foarte bine la ce facultate vor da admitere. Dora Chiuhan ştie de mică că îşi doreşte să devină judecător, motiv pentru care din toamnă va urma cursurile Facultăţii de Drept din Cluj.
„Îmi doresc să lucrez în sistemul sanitar-farmaceutic. De aceea, voi da admitere la Facultatea de Farmacie din Cluj. Am început pregătirile intense încă din liceu”, spune şefa de promoţie, Dominique Ghetina.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite