Un copil de trei ani a murit de frig pe un câmp lângă fraţii lui, după ce toţi au fost lăsaţi acolo de propria mamă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Claudia Rezmuves, o fetiţă de numai 3 anişori din localitatea Hurezu Mare a murit duminică noaptea îngheţată şi abandonată pe un câmp situat între localităţile Hurezu Mare şi Supur. Fetiţa, alături de alţi doi fraţi ai ei, de 4 şi 6 ani, a fost lăsată pe câmp în miez de noapte de propria lor mamă, o tânără de numai 23 de ani.

Conform declaraţiilor date poliţiştilor sătmăreni de Rodica Gorgan – tânăra mamă de numai 23 de ani, ea spune că a plecat de-acasă împreună cu cei patru copii după ce s-a certat cu concubinul ei, Gheorghe Rezmuves de 48 de ani, şi acesta a bătut-o. Femeia şi-a luat copiii şi a plecat la drum, încercând să traverseze câmpul înzăpezit ca să ajungă la postul de Poliţie, însă gerul le-a stat în cale şi micuţii nu au făcut faţă drumului.

image

Tânăra şi-a lăsat copiii pe câmp şi a plecat, iar când s-a întors, fetiţa de trei ani muriseră, iar ceilalţi doi erau cât pe ce să îngheţe şi ei. Conform medicilor de pe Ambulanţă şi poliţiştilor sosiţi la faţa locului, mama şi copiii au petrecut aproximativ cinci ore pe frig, după care supravieţuitorii au fost transportaţi la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Concubinul învinovăţeşte mama
Gheorghe Rezmuves, concubinul acesteia, spune că nu a bătut-o pe femeie, cel puţin nu în seara respectivă, şi că aceasta a pelcat la drum „de nebună”.
„Am venit acasă de la Racova, satul meu natal, cu mâncare şi palincă, şi i-am spus să facă de mâncare. Am băut câte două pahare de palincă de casă şi eu m-am pus la somn. Asta s-a întâmpalt în jurul orei 20.00. Pe la 2.00 noaptea, când m-am trezit, casa era goală. A plecat de nebună şi mi-a luat şi copiii”, spune Gheorghe Rezmuves.
Bărbatul este revoltat de ce femeia a scos micuţii din casă în plină iarnă, noaptea. El spune că mama este devină pentru ce i s-a-ntâmplat micuţei Claudia şi că nu ar mai suporta-o lângă el.
„Nu mai vreau s-o văd cât trăiesc. Lângă mine să nu mai vină că aş fi în stare s-o omor şi să fac puşcărie 30 de ani”, declară bărbatul.
Nu ar fi prima oară când acesta să intre la închisoare, el având antecedente penale, respectiv cel puţin două condamnări la închisoare pentru furt şi tâlhărie.

image

Din Penitenciar, în concubinaj cu o minoră de 14 ani
„Acum opt ani şi ceva am ieşit din Penitenciar, iar de atunci trăiesc cu ea în concubinaj. Ea avea 14, eu 40. La început stăteam la mine acasă, în Racova, iar în septembrie anul trecut ne-am mutat la casa ei, aici în Hurezu Mare. Dar cu siguranţă voi pleca de-aici după ce i-a făcut fetiţei mele”, mai spune bărbatul
Deşi bărbatul nu e sigur care dintre cei patru copii sunt ai lui, el spune că pe toţi i-a iubit. „I-am crescut şi i-am iubit ca pe propriii mei copii. Am mers la muncă şi am făcut tot ce am putut să le aduc lor de mâncare şi ea nu avea altceva de făcut decât să gătească şi să spele. Nu-i adevărat ce spune ea, nu o băteam decât atunci când merita, când dispărea de-acasă pentru 5-6 luni şi se întorcea cu burta până la gură”, mai declară Gheorghe Rezmuves.
Anchete la Poliţie şi Protecţia Copilului
În urma incidentului de sâmbătă spre duminică dimineaţă, atât poliţiştii sătmăreni, cât şi cei de la Protecţia Copilului au demarat câte o anchetă.
„Noi ne-am autosesizat în această dimineaţă despre acest caz. Am şi luat măsuri de urgenţă şi am contactat mama pentru a stabili ce s-a întâmplat. Ea ne-a declarat că a fost bătută de concubinul său şi că acesta i-a scos din casă. Ea spune că a vrut să plece la postul de poliţie, însă pe câmp copiii nu au mai putut continua drumul şi că a fost nevoită să-i lase până merge după ajutor. Am înţeles că şi poliţia a demarat o anchetă însă, iar în ce ne priveşte, vom face tot posibilul ca aceşti copii să fie în siguranţă, cel puţin pe durata desfăşurării anchetei”, spune Mihaela Bonea, şef serviciu abuzuri din cadrul DGASPC.
Poliţiştii cercetează cazul. „Trupul micuţei a fost depus la secţia de prosectură în vederea efectuării necropsiei, după care, conform rezultatelor, vom face şi încadrarea juridică. Cercetările în caz continuă”, spune Ana Lăpuşte Mălăescu, purtătorul de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

image


Care va fi soarta celor trei copii supravieţuitori?
Gheorghe Rezmuves spune că nu vrea să-şi piardă copiii, însă nici bani nu are să-i crească. El trăieşte din munci ocazionale prin sat.
 „Nu ştiu ce să fac cu ei. Îi ţin o lună şi după aceea ce fac? În plus, nici nu ştiu care dintre ei este al meu de sânge. Cel mai bine ar fi să fie itnernaţi la centruld e plasament din sat, unde să-i pot totuşi vizita pentru că i-am crescut ca pe ai mei. Mă tem că, dacă i-aş creşte eu, nu aş face faţă  financiar şi aş fi îmăpins din nou la furturi. Dacă intru iarăşi la închisoare, ce va fi cu copiii?”, spune bărbatul.
„Le vom asigura plasament de urgenţă, iar dacă mama se va face vinovată, vom lua măsuri de decădere din drepturile părinteşti ale acesteia. Dacă nu, vom oferi sprijin pentru familie”, mai spune Mihaela Bonea.

image

Povestea tristă a unei tinere mame
Rodica Gorgan a crescut într-o familie cu probleme, spun vecinii.
„Avea un tată groaznic. O bătea şi pe ea, şi pe maică-sa şi pe fată o folosea sexual. Nu e de mirare că s-a ajuns până aici, ţinând cont de condiţiile în care a trăit şi ea. Dintr-o familie teribilă a ajuns la casa de copii şi de-acolo pe mâna unui bărbat care putea să-i fie tată”, spune Fekete Pal, vecin.
După ce a scăapt din casa păritnească, Rodica Gorgan a fost internată la un centru de plasament, după care a intrat în concubinaj cu acest bărbat, alături de case însă, nu a avut tocmai soarta dorită. Şi acesta o bătea – povestesc vecinii.

image
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite