A tras 20 de metri un camion de 7 tone

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Szabo Sandor, un sportiv din Ungaria, a ridicat alte două tone și jumătate în cadrul  competiţiei de la Carei. Patru echipe de sportivi din România, Ungaria şi Serbia s-au întrecut ieri la Carei la „Strongs Man“.

VEZI AICI GALERIE FOTO

În doar 23,44 de secunde sportivul maghiar Szabo Sandor, de 35 de ani, a tractat un camion de peste șapte tone pe o distanță de 20 de metri. În cadrul concursului de la Carei a mai ridicat ieri de 13 ori un buștean de 145 de kilograme, a cărat pe umeri două geamantane de 250 de kilograme și a dus în spate o greutate de 347 kilograme. Sportivul spune că pentru a ajunge la astfel de performanţe a avut nevoie de ore întregi petrecute zilnic în sălile de sport, de mese regulate, din trei în trei ore, vitamine și de multă ambiție. Szabo Sandor este unul dintre cei mai puternici oameni din Ungaria, iar în anul 2008 și-a trecut în palmares recordul mondial de genuflexiuni cu 420 de kilograme de greutăți în spate. Tot în 2008 a fost declarat cel mai puternic om din Ungaria. Greutatea sa corporală măsoară 160 de kilograme.  Ieri, la Carei, alături de colegul său de echipă Sarai Istvan, s-a calsat pe locul II la concursul internațional „Strongs Man“. 

„Trebuie să te naști pentru un astfel de sport“
„Pentru un astfel de sport trebuie să te naști. Nu oricine poate să se antreneze într-un ritm atât de dur. Acest sport presupune multă muncă fizică, iar întinderile și rupturile musculare sunt fenomene cu care ne-am obișnuit. Medicii noștri nu sunt de acord cu ritmul în care ne antrenăm și ne sfătuiesc să ne retragem, însă nu ne conving“, a declarat sportivul maghiar, care participă anual la aproximativ 20 de competiții. De-a lungul anilor a suferit numeroase accidente musculare, pe care le consideră minore, însă nu a renunțat la pasiunea sa pentru ridicat greutăți. A fost sfătuit în repetate rânduri să renunțe. „Medicul îmi spune de fiecare dată când am câte un accident să renunț. Este pasiunea mea și voi continua să mă antrenez și să concurez cât de mult pot“, a mai spus Sandor. 

România, pe locul 3
Concursul a fost arbitrat de Darázs Ádám, cunoscut drept unul dintre cei mai puternici zece oameni din Europa. România a fost reprezentată de sătmăreanul Alexandru Cortean și Gabriel Ardelean, din Marghita. Din păcate, sportivul sătmărean nu a fost în cea mai bună formă, accidentul suferit în urmă cu două săptămâni și-a spus cuvântul.  Românii s-au clasat doar pe locul 3. Concursul de la Carei a fost câştigat de echipa numărul 1, din Ungaria, format din Nagy Akos şi Lukacs Istvan. Pe ultimul loc au fost componenţii echipei din Serbia.

Cifre
23,44 secunde i-au trebuit ungurului să tragă camionul pe o distanţă de 20 de metri

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite