A murit pentru că nu a fost trimisă în alt spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctorul Dumitru Fanea a fost sancţionat doar cu o „mustrare“ scrisă, după ce Terezia Codrea a decedat pentru că nu a fost trimisă la timp la Târgu-Mureş. Terezia Codrea, de 59 de ani a fost operată în Satu Mare de patru ori pentru pietre la fiere şi încă o dată în Târgu- Mureş. Din cauza numeroaselor intervenţii, pacienta a decedat.


Un medic chirurg din Satu Mare a fost găsit vinovat de Colegiul Medicilor din România, care a constat că nu şi-a îngrijit bine pacienta operată de patru ori pentru pietre la fiere.

Acesta a decedat anul trecut, în luna octombrie, în urma celei de-a cincea operaţii pe care a suferit-o la Târgu-Mureş. Colegiul medicilor din Romania a constat, în urma analizării raportului medical, că tranferul la o altă unitate din ţară era necesar imediat după prima intervenţie, iar trei operaţii au fost făcute în disperare de cauză. Cu toate acestea, preşedintele Colegiului Medicilor din Satu Mare, Dumitru Fanea medicul chirurg a fost sancţionat doar cu o mustrare.
Terezia Codrea, de 59 de ani, s-a prezentat la Spitalul Judeţean din Satu Mare cu colecistită acută liziatică, diagnostic confirmat de doctori în data de 25.08.2008. După două zile de la internare, pacienta a fost operată de doctorul Fanea pe cale laparoscopică, însă din cauza complicaţiilor, femeia a fost supusă unei noi intervenţii chirurgicale, patru zile mai târziu. La nouă zile după a doua operaţie, s-a reintervinenit chirurgical de urgenţă, bolnava necisitând şi intubarea. Evoluţia postoperatorie a fost progresiv gravă, complicată prin apariţia unei hemoragii digestive superioare. După a patra operaţie, a patra trimisă la Târgu-Mureş,  unde a fost supusă din nou, unei intervenţii chirurgicale. În data de 22 octombrie, femeia a decedat. 

Mai multe date, mâine în



image
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite