A început „Gropaniada“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Golescu a fost luată cu asalt în această dimineaţă de muncitori
Strada Golescu a fost luată cu asalt în această dimineaţă de muncitori

Lucrările de plombare a gropilor din Satu Mare costă Primăria 700.000 de lei. Până la „marea asfaltare“, firma Alfa Rom a început astăzi mult aşteptata cârpeală de sezon. În valoare de 587.783 lei plus TVA, lucrările de astupare a gropilor din oraş au demarat pe strada Nicolae Golescu.



„Am pus în funcţiune cea mai mare freză, cu o lăţime de doi metri. Începând de la ora 6.00 în această dimineaţă, trei utilaje şi echipe de muncitori au început lucrările în zona Pieţei Mari“, anunţă Dorel Surducan, reprezentant al firmei Alfa Rom Satu Mare. El mai spune că lucrările începute astăzi preced asfaltările ce se vor demara în acest an. „Este vorba despre lucrări urgente, plombări în mai toate zonele din oraş, până în primăvară când se va finaliza licitaţia pentru asfaltări, care presupune reînoirea covorului asfaltic pe mai multe străzi din municipiu, program care va dura 4 ani“, spune Dorel Surducan.


„Străzile le decidem pe parcurs“


Primăria Satu Mare decide care sunt străzile care vor avea prioritate pentru plombări. „Vrem să începem cu cele mai afectate zone. Această cantitate de mixtură asfaltică, 4.300 de tone, este repartizată pe tot oraşul. În fiecare zi, o echipă a Primăriei analizează în teren zonele cu cele mai mari probleme, lista de străzi pe care se vor face plombări fiind făcută din mers, în sensul în care intervenim unde sunt cele mai mari necesităţi. De exemplu, următoarele străzi vor fi Anton Pan, Trandafirilor, Argeşului şi Ghica“, afirmă Toader Stâncel, coordonatorul de proiect din partea Primăriei Satu Mare. El mai spune că preţul cu care firma a câştigat licitaţia pentru lucrările de plombare este de 138 lei pe tona de mixtruă asfaltică, preţ ce include şi manopera.

Marea asfaltare“ un contract cu miză

Procedurile pentru a doua licitaţie, privind asfaltarea a peste 450.000 de metri pătraţi de carosabil, sunt pe final. „Miercuri vom afla cine a câştigat această licitaţie. Astăzi sunt invitate firmele la licitaţia electronică, preţul cel mai bun este însă criteriul de bază “, a afirmat Ioan Litan, city manager al Primăriei Satu Mare. “Valoarea globală a contractului pentru cele două tronsoane este de minimum 41 de milioane de lei.  Pentru străzile din nordul orașului valoarea este de 25,3 milioane de lei, iar pentru cele din sud de 16 milioane lei. Până la „marea asfaltare“ însă, sătmărenii speră ca măcar gropile devenite cratere să fie plombate.


Care credeţi că sunt străzile care ar trebui plombate cu prioritate?


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite