A fugărit cu mâinile goale un hoţ înarmat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Beatrix Bereş a fost ameninţată cu un cuţit de o persoană neidentificată la ora actuală
Beatrix Bereş a fost ameninţată cu un cuţit de o persoană neidentificată la ora actuală

Vânzătoarea Beatrix Bereş a povestit cum a scăpat, după ce a răsturnat un raft pe bărbatul care o ameninţa cu cuţitul. Tentativa de jaf armat a avut loc joi seara, la un magazin ABC, aflat în scara unui bloc. Poliţiştii nu au reuşit de atunci să-l prindă pe individ.

Încă o tentativă de jaf armat s-a petrecut săptămâna trecută în Satu Mare. Pentru că autorul nu a fost deocamdată identificat, Inspectoratul Judeţean de Poliţie nu a făcut public incidentul petrecut joi  seara la un magazin alimentar din Micro 14. „Am considerat că incidentul nu trebuie mediatizat şi asta pentru că se continuă cercetările“, a declarat Ana Lăpuşte Mălăiescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare.
Infractor deghizat şi înarmat cu un cuţit.

Această tentativă vine la mai puţin de o lună după o altă încercare de jaf. În data de 14 noiembrie 2009, Cristian Suranyi, un tânăr de 19 ani, a ameninţat cu cuţitul casiera unei case de schimb valutar din municipiul oraşului, dar jaful nu i-a reuşit şi a fost prins după câteva minute.

Ultima tentativă de jaf armat s-a petrecut joi seara, înainte cu 10 minute de închidere a magazinul alimentar de pe strada Târnavei 1, bloc 22. Vânzătoarea Beatrix Bereş, de 34 de ani, a fost ameninţată cu un cuţit. „Eram în spate, verificam geamul de la baie. La un moment dat, am văzut un bărbat care purta o cagulă, iar sub ameninţarea unui cuţit, mi-a cerut banii din încasări“, a declarat Beatrix Bereş. Infractorul  i s-a adresat vânzătoarei în limba maghiară. „Sunt câteva aspecte pe care le mai ţin minte. Era micuţ, gras, i-am văzut ochii şi gura. Îmi spunea în limba maghiară să îi dau toţi banii“, a mai spus Beatrix.

S-a speriat de alarmă

Infractorul nu a reuşit să sustragă niciun leu. În momentul în care i-a cerut banii tinerei, acesta a răsturnat un raft pe care erau produse alimentare. În acel moment s-a declanşat şi alarma. „Noroc cu sistemul de alarmă care era conectat pe acel suport. Nu ştiu ce se întâmpla dacă nu pornea sirena“, a adăugat Beatrix Bereş. Cu toate că a oferit informaţii poliţiştilor, infractorul nu a fost deocamdată reţinut. Înainte cu o oră de tentativa de jaf, în cartierul Micro 16, o bătrână a fost tâlhărită în scara unui bloc, de trei bărbaţi, reţinuţi în momentul de faţă.
„Există posibilitatea ca unul dintre cei trei să fi acţionat şi la alimentară. Însă ancheta este în curs de desfăşurare“, a declarat comisarul Marius Gînţă, ofiţer din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite