A crescut numărul cerşetorilor în municipiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La cerşit în zona autogării
La cerşit în zona autogării

Poliţiştii comunitari au identificat, în luna noiembrie, 21 de persoane care apelau la mila publicului în afara celor care figurează în evidenţele instituţiei. Dintre aceştia cinci sunt minori, ei fiind predaţi Centrului de Primire în Regim de Urgenţă.

„Pe de o parte e sărăcia cea de toate zilele iar pe de altă parte se apropie Crăciunul. Ei profită de faptul că oamenii se pregătesc de sărbători şi îşi încearcă norocul cu cerşitul“, a declarat directorul adjunct al Poliţiei Comunitare, Ioan Precup. Majoritatea celor care cerşesc în municipiu sunt prezenţi în marile intersecţii din oraş însă bat şi la uşile oamenilor de la care cer bani, haine şi alimente.   

Deficit de personal la poliţia comunitară
Cei 85 de agenţi comunitari din municipiul Satu Mare fac faţă cu greu solicitărilor din cele cinci zone de patrulare. Potrivit conducerii instituţiei, deficitul de personal este de peste 20% iar agenţii lucrează în trei schimburi. Nici la dotări Poliţia Comunitară nu stă mai bine. Cele patru maşini de intervenţie sunt împărţite pe ture. „Ne descurcăm cu ce avem. Solicitările din partea sătmărenilor sunt multe în special în cartierele rău famate. Oamenii reclamă în special scandalurile dar şi deţinerea ilegală de animale de companie şi nu numai. Poliţia mai are un microbus pentru acţiuni mai ample şi o dubă cu care transport persoanele ce prestează muncă în folosul comunităţii“, a declarat directorul adjunct al poliţiei comunitare, Ioan Precup.  Numai în cursul lunii noiembrie poliţiştii comunitari au identificat şi sancţionat cinci şoferi care au parcat în locuri interzise, în special pe spaţiile verzi, valoarea amenzilor aplicate ridicându-se la 600 de lei.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite