Omul care a adus patinoarul la Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Negru arată locul unde va apărea, marţi, un megapatinoar
Ciprian Negru arată locul unde va apărea, marţi, un megapatinoar

Iniţiativa lui Ciprian Negru va permite sătmărenilor să patineze, gratuit, în fiecare iarnă.Ideea care nu a venit celor 115 angajaţi ai primăriei timp de 20 de ani, însă a venit unui sătmărean, este simplă: dacă iarna umpli cu apă un bazin dezafectat obţii un patinoar, cu cheltuieli minime. 


Un sătmărean a reuşit ceea ce nu au putut autorităţile timp de 20 de ani. Ciprian Negru (35 de ani) a convins administraţia să amenajeze un patinoar, de peste 1.200 de metri pătraţi, cu intrare liberă, într-un bazin dezafectat, aflat în Parcul UFO, din cartierul Micro 17, singurul lucru pe care au trebuit sa-l faca autorităţile a fost să umple cu apă bazinul. În urma iniţiativei lui Ciprian Negru, sătmărenii vor avea, de acum, în fiecare iarnă un patinoar de peste 1200 de metri pătraţi, cu intrare liberă.

115 funcţionari fără idei

Ideea lui Ciprian Negru, un sătmărean care trăieşte în cartierul Micro 17, nu le-a trecut prin cap celor peste 115 funcţionari din Primăria Satu Mare.
„Cu propuneri pot veni şi consilierii locali şi Serviciile din Primărie, oricine. Noi nu putem face propuneri care nu au susţinere în buget şi nu avem niciun ban prevăzut pentru astfel de activităţi de agrement. Într-adevăr, iniţiativa sătmăreanului este realizabilă fără costuri, în ideea în care Apaserv va sponsoriza, să spunem aşa, cantitatea de apă necesară“, a afirmat Gheorghe Muntean, şeful Serviciului Administrarea Domeniului Public Satu Mare.
Sătmăreanul, patron al unei firme de termopane, spune că ideea i-a venit de la televizor. „Am tot văzut la TV cum în alte oraşe oamenii se bucură de sezonul de iarnă, iar noi nici nu avem unde să ne scoatem copiii. Patinoarul de la Real e cam mic, iar biletul de 20 de lei nu şi-l poate permite oricine“, afirmă Ciprian Negru.

Acesta mai spune că, parcul UFO, al doilea ca mărime din Satu Mare, după Grădina Romei, este ideal pentru acest gen de agrement. „Copiii din zonă, şi nu numai, sigur vor fi foarte fericiţi să aibă un patinoar aşa de mare şi cu intrare liberă. Iar noi, locuitorii din cartier ne vom ocupa şi de întreţinerea acestuia“, mai spune Ciprian. El a postat o cerere pe site-ul Primăriei, la data de 15 decembrie, iar primarul Iuliu Ilyes a răspuns pozitiv cererii sătmăreanului. „Împreună cu Apaserv, care va umple bazinul, şi Administraţia Domeniului Public, căreia i-am solicitat curăţirea zonei, vom face ca până marţi să umplem cea mai mare parte a bazinului“, spune Iuliu Ilyes.

„De ce nu s-au gândit“
O echipă a Apaserv săpa de zor, ieri dimineaţă, pentru a monta hidrantul. „Puteam face asta în vară, dacă îi venea cuiva ideea, nu acum când pământul este îngheţat. De se nu s-au gândit din timp?!“, a spus muncitorul Florian Pauliner.
Datorită iniţiativei lui Ciprian, municipalitatea va amenaja, începând din acest an, în fiecare iarnă, megapatinoarul din Parcul UFO. „Montăm un hidrant pentru ca în fiecare an să se poată furniza apa necesară umplerii bazinului“, a declarat Matus Bela, reprezentant Apaserv.
Planul lui Ciprian de a le oferi o posibilitate de distracţie sătmărenilor merge mai departe. El vrea să se monteze aici o tonetă, cu ceai gratis pentru toată lumea şi muzică de distracţie.

20 de lei pe oră la Real

Patinoarul din parcul UFO ar urma să fie al doilea din Satu Mare de după 1989. Primul a fost inaugurat luni, 14 decembrie, fiind vorba despre un patinoar artificial instalat de o firmă din Sighetul Marmaţiei în parcarea supermarketului Real din Satu Mare. Costul unui bilet de intrare este de 20 de lei, iar suprafaţa de 350 de metri pătraţi. Sătmărenii, care nu au avut de 20 de ani un patinoar, au luat cu asalt parcarea supermarketului.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite