80 de şoferi nu şi-au predat permisele la Serviciul Rutier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii care au permisele de conducere suspendate trebuie să le predea la Serviciul Rutier. În prezent, în evidenţele Poliţiei, figurează 80 de şoferi care au întârziat cu predarea permiselor.

Celor care nu îşi predau permisele li se majorează perioada de suspendare a permisului cu încă 30 de zile iar dacă sunt prinşi în trafic riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la trei ani sau amendă.

 


Titularii permiselor de conducere sancţionaţi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule o perioadă limitată de timp, fie ca urmare a cumulării de 15 puncte penalizare, fie ca urmare a faptului că instanţa de judecată a respins plângerea împotriva procesului verbal de contravenţie, au obligaţia de a preda permisul de conducere la Serviciul Rutier care îi are în evidenţă în termen de 15 zile de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei. 


Şoferilor care nu respectă aceste prevederi li se majorează perioada de suspendare cu încă 30 de zile, iar dacă sunt depistaţi în trafic riscă pedeapsa cu închisoarea de până la trei ani sau amendă. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite