28 de angajaţi sătmăreni din Poşta Română vor fi nevoiţi să se pensioneze ori să-şi dea demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

28 de angajaţi al Poştei Române îşi vor pierde locul de muncă în următoarele săptămâni. Secretarul de stat din cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), alături de Ovidiu Călin – director regional şi Radu Nicoară – director judeţean, au anunţat astăzi oficial primarii din judeţul Satu Mare despre reorganizările care deja au avut loc.

Compania naţională Poşta Română va pierde circa 2300 de angajaţi din cei 35.000 existenţi în momentul de faţă. Reorganziarea personalului, dar şi a oficiilor, ghişeelor şi agenţiilor poştale a fost o măsură „de criză” necesară pentru a reduce pierderile la nivel naţional.
„Această măsură a fost de ultimă instanţă. Din 2009 până în 2010 s-au înregistrat pierderi de circa 260 de milioane de lei la nivel naţional, ceea ce nu ne-am mai putut permite în continuare”, declară secretarul de stat Iosif Moldovan. La nivel naţional vorbim de o disponibilizare de circa 2300 de persoane, din care la nivel judeţean de circa 29 persoane din cei 550 angajaţi existenţi. Conducerea Poştei Române spune că nu au de gând să disponibilizeze oamenii ori să reducă salariile ci vor alege calea „naturală”.
„Vom încerca să nu disponibilizăm oamenii în mod direct, ci mai degrabă să nu facem angajări pe locul pensionaţilor sau a celor care demisionează natural”, spune Ovidiu Călin, directorul regional al Poştei Române.

image

Primari nemulţumiţi
La întâlnirea de astăzi cu primarii din judeţ, în special din comunele unde au fost desfiinţate cele 27 de unităţi poştale, edilii şefi au ridicat problema că aceste oficii au fost desfiinţate fără logică. De exemplu în comunele Cehal şi Culciu au fost desfiinţate agenţiile poştale din cele mai mari sate ale comunelor.
„Vom încerca să reducem pierderile şi să începem să mergem spre câştig. Vom diminua cheltuielile cu chiriile din oficiile desfiinţate şi transformate în ghişee, respectiv prin cheltuielile cu utilităţile şi mai ales cu salariile celor „disponibilizaţi”. Cu toate acestea, noi sperăm să nu plece nimeni cu forţa din sistem. La nivel judeţean au fost desfiinţate 27 din cele 69 de ghişee, astfel încât au rămas 42, la care se mai adaugă 19 oficii şi 40 de agenţii în mediul urban şi rural, respectiv trei ghişee exterioare urbane”, spune Radu Nicoară, directorul judeţean al Polştei Române.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite