2.500 lei amenda maximă pentru incendierea miriştilor fără avize

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amenzile pentru incendierea miriştilor sau a vegetaţiei uscate fără acordurile necesare sunt cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei. Incendierea se face numai cu acordul obţinut de la Agenţia pentru Protecţia Mediului.

Pompierii sătmăreni atrag atenţia asupra pericolelor la care se expun cei care incendiază miriştile sau vegetaţia uscată adunată de prin curţi şi grădini. Incendierea se face numai cu acordul obţinut de la Agenţia pentru Protecţia Mediului. Deasemenea este nevoie şi de obţinerea unui permis de lucru cu focul de la primărie. 

Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale poate avea consecinţe grave asupra comunităţii, prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.

Potrivit pompierilor, fiecare biserică şi parohie trebuie să aibă asigurate posturi de indendii dotate cu diferite unelte, scări şi cutii cu nisip precum şi alte materiale folosite la stingerea incendiilor.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite