1792 de tinere s-au vaccinat împotriva cancerului de col uterin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Satu Mare se clasează pe primele locuri la nivel naţional privind vaccinarea elevelor împotriva cancerului de col uterin. Din totalul de 3.800 de eleve de clasa a VI-a şi a VII-a , 1.792 au acceptat vaccinarea.

Pe grupe de vârste, 647 de eleve între 12 şi 14 ani au acceptat vaccinarea, alte 994 cu vârste între 15 şi 19 ani au fost vaccinate iar alte 151 de tinere cu vârste între 20 şi 24 de ani s-au vaccinat împotriva cancerului de col uterin.  

Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare mai are în stoc 2.000 de doze de vaccin împotriva cancerului de col uterin. Tinerele care au împlinit 24 de ani dar şi cele care au trecut pragul acestei vârste au nevoie de o recomandare din partea unui medic ginecolog în cazul în care vor să le fie administrat vaccinul. Elevele care nu au împlinit vârsta de de 18 ani se pot vaccina la cabinetele şcolare.

Campania de anul trecut a fost considerată un eşec după ce, din cele aproape 2.000 de eleve de clasa a IV-a din judeţ, doar 160 au fost vaccinate. Atunci majoritatea părinţilor au considerat că fetiţele nu sunt la vârsta potrivită pentru vaccinare.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite