Zi macabră: Un sătmărean s-a spânzurat sub Podul Golescu, iar un altul şi-a tăiat gâtul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre bărbaţi a fost transportat cu elicopterul la Cluj Napoca. foto.arhivă
Unul dintre bărbaţi a fost transportat cu elicopterul la Cluj Napoca. foto.arhivă

În una dintre cele mai bogate comune din judeţ un bărbat a încercat să îşi pună capăt zilelor, prin a-şi taia gâtul. În aceaşi noapte la câţiva zeci de kilometri distanţă, un alt sătmărean a fost găsit spânzurat sub podul Golescu, din muncipiul Satu Mare.

Potrivit raportului pe anul 2014 dat publicităţii de Institutul Naţional de Medicină Legală, prinicipala metodă de a-şi încheia socotelile cu viaţa folosită de sinucigaşii sătmăreni  a fost spânzurarea, lucru confirmat, din păcate încă o dată.

“Azi, 16 octombrie, în jurul orei 00.26, a fost solicitată o ambulanţă prin numărul de urgenţă 112 pentru o persoană de sex masculin găsită spânzurată sub Podul Golescu. Echipajul deplasat la locul solicitării a găsit un bărbat, de aproximativ 60 de ani, spânzurat, cu semne de moarte biologică, în afara resurselor terapeutice. După declararea decesului a fost predat Poliţiei”, se arată în comunicatul de presă remis de către Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

La câţiva kilomteri de municipiul Satu Mare, în localitatea Certeze, una dintre cele mai bogate comune din ţară un alt sătmărean era decis să îşi încheie socotelile cu viaţa. Bărbatul de 55 de ani a luat un cuţit şi şi-a tăiat gâtul. Victima a fost preluată de un echipaj SMURD din Negreşti-Oaş , după care a fost transportat cu ambulanţa la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Satu Mare.

"Bărbatul a fost transportat de urgenţă la Cluj Napoca cu elicopterul SMURD având o plagă tăiată la nivelul gâtului, era în stare foarte gravă, avea o secţiune de trahee şi de esofag. Va avea nevoie de o intervenţie mai complicată şi complexă, prin urmare a fost dus la Clinica O.R.L din Cluj Napoca", a spus Constantin Demian, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare. 

Potrivit raportului Institutului Naţional de Statistică, incidenţa sinuciderilor în judeţul Satu Mare este de 22,7 la suta de mii de locuitori, aproape dublu faţă de media pe ţară şi pe locul opt pe judeţe. Acelaşi document subliniază faptul că există o legătură între numărul de sinucideri înregistrate şi anumite perioade ale anului. Lunile preferate de sinucigaşi sunt aprilie, mai, iulie, octombrie şi august, în timp ce în lunile noiembrie, ianuarie, februarie şi martie au fost înregistrate cele mai puţine sinucideri în judeţul Satu Mare, conform raportului Institutului Naţional de Medicină Legală.

Mai puteti citi:

România, în zodia bolilor mintale. Psihiatru: „Am avut ca pacienţi vreo 70 de persoane cu studii superioare“

De ce unii sinucigaşi îşi ucid şi copiii. Studiu: În România trăiesc 210.000 de persoane cu probleme de sănătate mintală

Şi, totuşi, „sexul tare” este mai slab. De ce femeile iubesc mai aprig, iar bărbaţii sunt campioni la sinucideri din dragoste

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite