Reţeta pentru tartine cu pastă de peşte, un aperitiv gustos şi uşor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antreul este unul uşor şi gustos, care poate fi pregătit şi de cei fără experienţă în bucătărie. Se prepară rapid şi nu e nevoie de tehnici speciale pentru a se pregăti.

Apertivele sunt un fel important al mesei, indiferent de eveniment. O cină în familie, un cocktail party sau o întâlnire între prieteni trebuie să debuteze cu un aperitiv uşor de servit, uşor şi gustos. Pentru cei cărora le place această carne, peştele poate fi baza unui aperitiv care se prepară rapid şi este foarte gustos.

Bloggerul culinar Gina Bradea are o reţetă rapidă de pastă de peşte pentru tartine, care se poate prepara chiar şi de către cel mai lipsit de experienţă om. Ea recomandă pasta făcută din peşte fiert, dar se poate pregăti şi prăjit sau la cuptor, iar ca specie recomandă macroul, sturionul, somnul sau fileul de crap, dar nu evită nici peştii cu mai multe oase, dacă aveţi răbdare să le înlăturaţi după pregătirea termică.

„În primă fază se pune peştele la fiert în apă cu puţină sare, o lingură de oţet şi o foaie de dafin. Apă trebuie doar cât să acopere peştele. Se spumează şi se lasă 15-20 de minute să fiarbă. Între timp ceapa şi ardeiul se taie cubuleţe şi se înăbuşe cu o lingură de ulei şi puţină apă, până se înmoaie bine. Se lasă apoi la răcit.

Peştele, legumele şi untul se pun în blender şi se fac pastă fină. Dacă nu aveţi blender, daţi peştele şi legumele prin maşina de tocat şi apoi amestecaţi cu untul moale”, afirmă Gina Bradea pe blogul ei.

Pasta astfel obţinută se pune pe tartine şi se condimentează după gust. Pentru o porţie este nevoie de 500 gr peşte crud, o ceapă mică, o jumătate de ardei gras, o lingură de ulei, 50 gr unt, sare, piper şi o lingură de suc de lamâie.

Cei care ţin post şi folosesc reţeta în zilele de dezlegare la peşte pot folosit 2-3 linguri de ulei în loc de unt. Aperitivul este unul excelent, uşor şi gustos, care se potriveşte bine şi cu o băutură care să deschidă seara.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite