FOTO Cele mai importante zone de agrement din judeţul Satu Mare. Fără restricţii la Balastiera Apa şi cu restricţii la ştrandurile termale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La ştrandul termal din municipiul Satu Mare nu există bazin de înot  FOTO Cristina Cîcău
La ştrandul termal din municipiul Satu Mare nu există bazin de înot  FOTO Cristina Cîcău

Se apropie căldura infernală din perioada verii, când fiecare sătmărean caută o zonă de agrement pe cât se poate de accesibilă. În judeţul Satu Mare există şase astfel de zone căutate de turişti. Vezi mai jos unde poţi să- ţi petreci o zi toridă şi câţi bani trebuie să scoţi din buzunar pentru serviciile primite.

Bălăceală la singurul ştrand din oraş

Ştrandul termal din municipiul Satu Mare a dat startul sezonului estival din data de 27aprilie. Preţul biletelor s-a redus faţă de anul trecut, astfel că, de la 18 lei biletul, un sătmărean va plăti 15 lei anul acesta. Pensionarii plătesc doar cinci lei pentru un bilet, pe baza buletinului şi cuponului de pensie. Nici cei care nu se încadrează în această categorie nu sunt lăsaţi pe dinafară. Elevii, studenţii şi pensionarii din alte localităţi (situate în afara municipiului,) vor plăti şapte lei la intrarea în ştrand.  Lucrările de modernizare a ştrandului din Satu Mare au fost finalizate anul trecut, fiind date în folosinţă cinci bazine cu apă dulce, două cu apă sărată, dar şi terase şi spaţii comerciale. Ce este de specificat este faptul că ştrandul nu deţine bazin de înot şi nici nu- ţi oferă posibilitatea de a-ţi aduce mâncare de acasă în interior.

Singura soluţie de înot- balastiera Apa

Baza de agrement Apa este situată în comuna Apa, aflată în partea de est a judeţului Satu Mare, în Câmpia Someşului, având la est Munţii Gutâi, iar la sud, Dealurile Codrului. Lacul de care dispune s-a format în urma exploatării zăcământului din zona balastierei Apa, care are o adancime de 25 – 30 m si o suprafata de 130 ha şi reprezintă una dintre cele mai frumoase zone de agrement din nord-vestul ţării. Cu puţin timp în urmă a fost ridicat şi un hotel- Hotel APA, care oferă alaturi de serviciile de 4 stele a turismului de relaxare, o sala de conferinţe potrivită pentru sesiuni de training, team buillding sau summituri. Sala de conferinţe dispune de echipamentele necesare unei întâlniri de afaceri: conexiune internet wireless, video proiector, ecran de proiecţie, flipchart, alaturi de confortul unui sistem de climatizare si a mobilierului special conceput pentru astfel de evenimente. Departe de aglomeraţia oraşului, departe de problemele zilnice, acest loc pitoresc oferă o posibilitate ideală pentru relaxare, odihnă şi regenerare.  Se pot închiria căsuţe şi există spaţii amenajate special pentru corturi.  Turiştii pot folosi lacul şi plaja publică, având nisip fin. Amatorii de sporturi pot practica diverse sporturi nautice , precum şi pescuit, acesta din urma reprezentând o activitate favorită a zonei.

Staţiunea de la Tăşnad, perfectă pentru recuperare

Situată la doi km distanţă de centrul oraşului Tăşnad şi la 60 km de municipiul Satu Mare, aici poţi să petreci câteva zile de relaxare totală. După cum bine se ştie, Tăşnadul are unele dintre cele mai mari izvoare geotermale din regiune, fapt pentru care în fiecare an, ştrandul este mereu plin, nu doar de sătmăreni, ci de turişti din întreaga ţară. Staţiunea beneficiază de trei bazine cu apă termală neacoperite şi o piscină cu apă rece, garderobă, cabine amenajate pentru masaje recuperatorii şi reflexoterapie, spaţii de cazare şi unităţi de alimentaţie publică. Apa termală are o temperatură de suprafaţă de 72 grade C şi o mineralizare totală de 9,84 g/l. Staţiunea balneoclimaterică a dat startul sezonului estival pe 28 aprilie. Acestea beneficiază de 1.200 de locuri de cazare cu oferte bune din punct de vedere financiar, preţurile fiind cuprinse între 60 şi 120 lei pentru o zi, într-o cameră pentru două persoane.

60 de lei o noapte la Acâş

Staţiune situată pe drumul naţional DN19A, la o distanţă de aproximativ 30 de km de municipiul Satu Mare, este la dispoziţia turiştilor pe parcursul întregului an. Apa termală din Acâş a fost descoperită cu sute de ani în urmă, la o adâncime de peste 1.800 m, fiind apreciată de însăşi împărăteasa Maria Tereza. Temperatura apei este de 75 grade C şi are, la fel ca în cazul apei de la staţiunea Tăşnad, efecte benefice în tratarea artritelor, spondilozelor, fracturilor, paraliziilor, arterosclerozelor, afecţiunilor ginecologice şi dermatologice.  Şi aici preţurile încep de la 60 de lei pentru o cameră şi se măresc în funcţie de pretenţiile fiecăruia.

Cel mai înalt topogan din ţară, la Carei

Ştrandul din Carei oferă servicii de calitate europeană, iar conducerea acestuia doreşte să concureze printre primele obiective turistice şi de agrement din Nord Vestul României. Preţurile sunt considerabil scăzute, în comparaţie cu alte ştranduri termale sau băi termale din ţară. Vă stau la dispoziţie patru tobogane, două de tip kamikaze (9 metri - cel mai înalt din regiune), unul tip palnie (unic în România) şi unul familial. Doritorii de băile cu apă termală au la dispoziţie 10 bazine. Pe lângă acestea, băile nocturne oferă clipe de neuitat. În incinta ştrandului termal Carei există restaurante, baruri cu preţuri accesibile. Ştrandul şi-a mărit suprafaţa faţă de anii trecuţi, oferind cazări, camping, plaja.

Valea Măriei, oază de linişte

Pentru cei care locuiesc în Zona Oaşului, staţiunea Valea Măriei este cea mai bună soluţie unde puteţi să petreceţi una sau mai multe zile libere. Este situată pe drumul naţional DN19, la o distanţă de 2,5 km de comuna Vama şi 44 km de municipiul Satu Mare şi este aşezată în mijlocul unei păduri de foioase, într-un cadru natural încântător, cu un mic lac în apropiere. Hotelul, înconjurat de de un fermecător peisaj al pădurilor, dispune de 53 de camere, la preţuri puţin mai piperate, pentru gustul celor care doresc să aibă partea de servicii complexe.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite