Reşiţa: Într-o unitate de cazare turistică au fost găsite alimente expirate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Într-o unitate de cazare turistică au fost găsite alimente expirate
Reşiţa: Într-o unitate de cazare turistică au fost găsite alimente expirate

Administratorul acesteia a primit o amendă de 6 mii de lei, iar produsele care erau expirate au fost distruse de comisarii din cadrul Protecţiei Consumatorilor.

Sezonul estival i-a determinta pe reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor să le facă vizite administratorilor de hoteluri sau pensiuni turistice din judeţ. Astfel, în mai puţin de două săptămâni, au fost verificaţi aproximativ 50 de agenţi economici. Cei care au fost prinşi pe picior greşit au fost sancţionaţi de comisari. “S-au aplicat 27 amenzi contravenţionale dar s-au dat şi şapte avertismente. Au fost oprite, temporar, de la comercializare 15 kg. de alimente a căror valoare este de 800 de lei. Produsele expirate, peste 40 de kg. de alimente au fost oprite definitiv de la comercializare”, a informat directorul coordonator adjunct al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului din Caraş-Severin, Cristian Angyal.

Valoarea amenzilor este de peste 65.000 de lei

Cea mai mare amendă, de 6 mii de lei, a fost dată administratorului unui hotel în bucătăria căruia au fost găsite alimente expirate. “În blocul alimentar al unui operator economic au fost depisate produse din carne de porc, bere şi sucuri  şi cu termen de valabilitate depăşit, motiv pentru care operatorul economic a fost sancţionat contravenţional, iar produsele cu termen de valabilitate depăşit au fost distruse şi retrase din circuitul consumului uman”, a mai spus Angyal. Totodată,
a fost dispusă oprirea temporară a prestării serviciilor la patru operatori economici care funcţionau fără certificate de clasificare turistică, iar amenzile aplicate sunt de 16 mii de lei. Un operator economic a primit o amendă de 5 mii de lei  pentru faptul că nu avea  afişat certificatul de clasificare a structurii turistice  şi însemnele privind nivelul de calsificare. Amenzi s-au aplicat şi celor care nu aveau etichete pe produsele alimentare, dar şi celor care nu îşi efectuaseră verificarea metrologică a cântarelor. Nu au fost iertaţi de comisarii de la protecţia consumatorilor nici cei care au omis să menţioneze în meniuri preţurile preparatelor culinare.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite