Olimpici răsplătiţi cu locuri în cimitir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi gimnaşti au parte de recunoştinţă sinistră din partea municipalităţii. Răzvan Şelariu şi Daniel Popescu, medaliaţi cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atena, sunt „fericiţii” posesori a două locuri de veci oferite ca recompensă de municipalitate.

Acum şase ani cei doi sportivi au primit, cu surle şi trâmbiţe, promisiunea că municipalitatea din Reşiţa le va da locuinţe în blocurile ANL. Primăria dorea să-i răsplătească astfel pe cei doi reşiţeni pentru performanţa realizată. Timp de şase ani singura recompensă certă a rămas locul de veci din cimitir, de care aceştia pot beneficia gratuit.

Au primit şi cheile acum şase ani
Abia acum  gimnastul Răzvan Şelariu a primit o locuinţă ANL, pe lângă spaţiul din cimitir unde se poate îngropa gratuit. Municipalitatea nu poate să-i ofere mai mult decât locul de veci lui Daniel Popescu.
Fostul gimnast Răzvan Şelariu, în prezent antrenor în Qatar, este unul dintre posesorii unui apartament în blocul inaugurat de Primăria Reşiţa, pe Calea Caransebeşului. Este, de fapt, o reparaţie morală faţă de sportivul care a făcut atâta reclamă oraşului în momentul în care a urcat, alături de un alt reşiţean, Daniel Popescu, pe podiumul olimpic de la Atena. La revenirea acasă, fostul edil-şef al Reşiţei Liviu Spătaru le-a promis câte un apartament într-un bloc ANL ce era în curs de finalizare la vremea aceea. Celor doi sportivi le fuseseră înmânate şi cheile, dar până la urmă s-au ales doar cu cele două locuri de veci de la primărie.
“După şase ani de aşteptare, am primit, în sfârşit, apartamentul promis.”, a declarat Şelariu pentru reporterii Adevărul de Seară Reşiţa. Daniel Popescu mai are încă de aşteptat şi până atunci trebuie să se consoleze doar cu locul de veci din cimitir. “Eu nu am primit nimic. Mă bucur pentru Răzvan şi poate că nu voi fi uitat nici eu”, a spus actualul antrenor care activează în Germania. ;

Nu are şanse la ANL

image

Daniel Popescu nu poate să primească o locuinţă
ANL şi trebuie să fie mulţumit cu locul de veci

Primăria nu poate acorda oricum locuinţele ANL. Legea prevede un sistem clar de punctaj care este mai important decât orice promisiune a unui primar. Actualul primar al Reşiţei, Mihai Stepanescu, l-a sfătuit pe Popescu să facă un copil  şi să se însoare, ca să primească mai multe puncte. “Şelariu a avut punctaj mai bun, deoarece este căsătorit şi are şi un copil”, a spus primarul.  Potrivit legislaţiei referitoare la acordarea locuinţelor în blocuri ANL, familiile care au copii sunt avantajate in obţinerea unei garsoniere sau a unui apartament.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite