Reşiţa: O firmă montează aer în loc de termopane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: O firmă montează aer în loc de termopane
Reşiţa: O firmă montează aer în loc de termopane

O familie a plătit peste 1.800 de euro în două tranşe, pentru o lucrare care nu era în momentul respectiv nici măcar începută.

Problemele familiei Voina au început în urmă cu două luni. În luna iunie, oamenii au decis că ar fi bine să întâmpine iarna cu ferestre noi din termopan. Au studiat ofertele care erau în acel moment pe piaţă şi au decis că vor face lucrarea cu o anumită firmă care le-a oferit o reducere de 50 la sută.

„Montarea a fost făcută de firma Mignon cu întârziere, în luna august. Unul dintre geamuri, care este lângă scara interioară din apartament, se mişcă, nu corespunde schiţei iniţiale, iar un alt geam la care s-au luat măsurile greşit nu este montat nici astăzi”, a declarat pentru Adevărul de Seară din Reşiţa Florica Voin.

Firma poate lua amendă

„În ultimele două luni s-au înregistrat 10 plângeri la adresa firmei Mignon. Toţi se plâng că lucrarea nu este finalizată în termenul prevăzut în contract. Firma a primit amendă de la noi, de 10.000 de lei, dar s-a depus contestaţie”, a explicat Cristian Angyal, directorul coordonator al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor. De cealaltă parte a baricadei sunt reprezentanţii firmei Mignon. „Familia a avut o comandă mai mare. Pentru o piesă s-a luat dimensiunea cu un metru mai puţin, dar dânşii au văzut schiţa şi au semnat, şi-au însuşit-o. Noi am vrut să le refacem piesa, dar ar trebui să plătească în plus. Nu au vrut să le restituim banii. Geamul mare se flexează din cauza materialului folosit”, a declarat consilierul juridic al firmei, Ioan Luca Vidu. Cazul este în atenţia Protecţiei Consumatorilor, iar firma este pasibilă acum de amendă care poate fi cuprinsă între 2.000 şi 20.000 de lei.

Lucrări nefinalizate

Contractul  s-a încheiat în data de 16 iunie. Durata de execuţie a lucrării era cuprinsă între 13 iulie şi 17 iulie, iar oameni au plătit încă din data de 7 iulie întreaga sumă. Acest lucru nu i-a stimulat pe reprezentanţii firmei să-şi dea interesul pentru ca lucrarea să fie finalizată în timp util. Acum vor plăti pentru această lipsă de respect faţă de clienţi.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite