Şcoala din Gherteniş moare, dar nu se predă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii au câştigat procesul cu Inspectoratul Şcolar, dar copiii lor vor învăţa acasă doar un semestru. Comasarea Şcolii din Gherteniş cu cea din Berzovia a dus inspectoratul prin tribunale şi a pus elevii pe drumuri, iar acum părinţii sunt dezorientaţi.

Anul şcolar 2009-2010 a adus o schimbare pentru cei aproximativ 50 de elevi ai Şcolii din Gherteniş. Ca o consecinţă a unei decizii venite dinspre Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, şcoala din Gherteniş a fost comasată cu cea din Berzovia, astfel că elevii au fost obligaţi să facă naveta în fiecare zi, cu microbuzul.
Profesorul Ion Broşteneanţu nu a fost de acord să renunţe la a mai preda la şcoala din Gherteniş şi, împreună cu mai mulţi părinţi, a atacat decizia inspectoratului în instanţă. Tribunalul Caraş-Severin şi, mai apoi, Curtea de Apel Timişoara, le-a dat dreptate acestora, astfel că IŞJ trebuie să repună şcoala în funcţiune.

Îşi redeschide temporar porţile
Profesorul şi părinţii, pe de o parte, şi inspectorul şcolar general, Adrian Doxan, de cealaltă, au dezbătut problema elevilor din Gherteniş cu ocazia a două întrevederi, una la inspectorat, cealaltă, chiar la şcoala din localitate. „Inspectoratul Şcolar Judeţean va aplica hotărârea Tribunalului, va reînfiinţa şcoala din Gherteniş, rămânând ca părinţii să hotărască unde vor urma copiii şcoala, în Gherteniş sau la Berzovia”, a punctat Doxan. Lucrurile vor reveni însă la situaţia de faţă în toamna acestui an, iar părinţii sunt total dezorientaţi. „A bulversat şi părinţii. Urmează ca noi să mergem din casă în casă pentru a vedea unde vor părinţii să-şi trimită copiii la şcoală”, a explicat Broşteneanţu.
Cert este că, de luni, şcoala din Gherteniş îşi va redeschide din nou porţile. Nu se ştie însă pentru câţi elevi şi, mai ales, cine le va preda acestora.

Şcoala din Gherteniş, victima eficientizării
„Se vor declanşa procedurile pentru eficientizarea reţelei şcolare. Din analizele pe care le avem până în momentul de faţă, concluziile sunt că, din punct de vedere educaţional şi economic, şcoala din Gherteniş trebuie comasată cu şcoala din Bezovia”, a declarat Doxan.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite