Şantier în grădiniţa PP 5. Copiii au fost mutaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii lucrează la montarea ţevilor de încălzire de la Grădiniţa PP5
Muncitorii lucrează la montarea ţevilor de încălzire de la Grădiniţa PP5

Primăria Reşiţa face lucrări de reparaţii din cauza infiltraţiilor de la subsol. Problemele în grădiniţă au fost constatate de la începutul lunii septembrie, dar abia acum au putut fi alocaţi bani pentru investiţii.

Toţi cei 150 de copii care sunt înscrişi la Grădiniţa PP5 sunt musafiri într-o altă grădiniţă. Ei au fost mutaţi din „ograda” lor pentru că în sălile lor de curs au început lucrări de reparaţii, dar şi de modernizare. Cea mai importantă investiţie este cea în sistemul de încălzire, care pe perioada lucrărilor a fost întreruptă.

Pentru că prichindeii nu pot sta în frig au fost mutaţi la o altă grădiniţă din apropiere, unde învaţă câte două grupe într-o clasă. „Nu este firesc ca lucrările să se desfăşoare acum. Toată vara am lucrat să aranjăm clasele, iar acum totul este dat, din nou, peste cap”, spune Elena Bălan, educatoare la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 5 din oraş.

La polul opus, conducerea grădiniţei unde învaţă copiii este resemnată. „Nu avem ce face. Asta este situaţia. Avem disponibile 40 de pătuţuri. Dacă numărul acesta va creşte vom aduce salteluţe pentru copii” spune Ana Lia Colţan, directoarea Grădiniţei PP4, acolo unde copiii au fost mutaţi. „Ne-am mutat cu tot cu bucătăreasă”, spune Liliana Otiman, directoarea grădiniţei PP 5, unde se schimbă ţevile de căldură.

Lucrări intense

Potrivit planurilor primăriei, lucrările ar trebui să fie gata la sfârşitul acestei săptămâni. „Noi am constatat problemele la începutul lunii septembrie şi chiar trebuia reabilitat sistemul de încălzire. Lucrarea a început de abia acum pentru că nu au fost bani. Şi aşa ultima rectificare a fost negativă, iar banii i-am luat din altă parte”, a declarat primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu.

Conducerea Inspectoratului Şcolar consideră că nu este nimic neobişnuit la această investiţie. „Dacă de abia acum am primit banii, este normal ca acum să se lucreze. Este rea-voinţă din partea cadrului didactic care spune că îl deranjează”, spune inspectorul general, Adrian Doxan.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite