FIASCO Reșițenii au rămas repetenţi la recensământ. Oamenii nu există și locuiesc în blocuri fantomă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Reșița a fost descoperit un bloc rămas nerecenzat, la două zile de la finalizarea recensământului. Motivele sunt neclare, iar pensionari de peste 80 de ani, speriaţi de eventualele amenzi, au bătut la uşile primăriei pentru a fi luați în evidențe. Recensământul 2011, rămâne în amintirea reşiţenilor ca o acţiune pigmentată cu bâlbe şi greşeli.

În plus, mai marii Institutului Naţional de Statistică s-au întrecut în declaraţii contradictorii care mai mult au încurcat decât au descurcat iţele recensământului. Colac peste pupăză, recenzorii s-au trezit la o zi după ce recensământul s-a dat ca finalizat, că trebuie să mai schimbe codurile de la etnii şi limba maternă. O altă dandana cu locuinţele! Pe strada Romanilor, în ultima zi de recensământ, s-au descoperit „nişte blocuri” despre care nimeni nu ştia nimic, deşi sunt acolo de peste două decenii!


Acesta este doar unul dintre blocurile care au rămas
nerecenzate la Reșița

image

Şi cum nu a fost îndeajuns, pe strada Independenţei, vecină cu Romanilor, la numărul 6c, un bloc cu două scări, a rămas nerecenzat în totalitate. Cum e posibil aşa ceva, numai Nostradamus ar putea răspunde, pentru că autoritățile în niciun caz. Oficialii de la statistică aruncă vina în ograda Primăriei Reșița, iar oficialii municipalității spun că nu ei sunt organizatorii. Toate acestea, în timp ce locatarii caută soluții urgente să îi ia și pe ei cineva în evidențe. Văzând că nimeni nu-i bagă în seamă însă, o parte dintre aceștia s-au îndreptat, în cursul zilei de miercuri la Primărie pentru a fi recenzaţi.

S-ar fi dus, probabil, cu toții, numai că majoritatea dintre ei este formată din pensionari, bolnavi. Una dintre locatare, Petru Maria, ne spunea că nu înţelege cum de s-a omis blocul ei de la recenzare. ,,A fost o fată, pe la început, pe strada noastră. Am crezut că o să mai treacă numai că nu a mai venit. Am înţeles că ar lucra la Primărie”, spune femeia. 


Maria Petru deși se mișcă cu greutate a fost obligată să meargă la Primărie,
ca să îi roage pe funcționari să o recenzeze

image

Pentru cei tineri lucrurile sunt mai simple. Unul dintre ei, Frenti Cristian, ştia, pe bună dreptate, că cineva a greșit. ,,Trebuia să-şi facă treaba. Dacă nu au venit la domiciliu să le fie de bine. Eu nu am timp să mă duc la Primărie ca cei bătrâni”, spune reșițeanul care, practic, nu figurează în statisticile recensământului.

Oamenii descriu în doar două cuvinte acțiunea din ultimele două săptămâni: amatorism şi nepricepere! În Reşiţa recenzată, la două zile de la mult trâmbiţata finalizare a recensământului se descoperă blocuri, străzi şi oameni nerecenzaţi. Cu alte cuvinte, o acţiune începută prost care s-a terminat şi mai prost.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite