Povestea evadării din cauza depresiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Mărtinaş, evadat de la Penitenciarul Bârcea Mare din Deva, a fugit pentru că era depresiv şi dorea să ajungă la tatăl său natural. Tânărul de 25 de ani a fost reţinut în noaptea de sâmbătă spre duminică de poliţiştii cărăşeni, în comuna Berzovia, după trei zile de căutări.

Povestea lui Mihai Mărtina nu se deosebeşte cu mult de altele, în care protagoniştii încep de tineri incursiunea în „domeniul” infracţiunilor. Mărtinaş, care provine dintr-o familie destrămată, s-a specializat în furtul de maşini.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, tatăl natural al evadatului s-a stabilit în comuna Berzovia, din Caraş-Severin în urmă cu ani buni, fără să păstreze legătura cu fiul său. Mihai a fost crescut doar de mamă, într-o comună din apropierea Sibiului. Bărbatul, care se afla în închisoare de o jumătate de an, fusese condamnat la patru ani de puşcărie din cauza furturilor de maşini.

În ziua evadării, a fost acceptat să muncească la scos de cartofi, iar una dintre cauzele posibile ale gestului său ar putea fi depresia, întrucât potrivit anchetatorilor, Mihai Mărtinaş accepta cu greu regimul de detenţie la care a fost condamnat, deşi este vorba despre un penitenicar cu regim semideschis. „Înaintea evadării, deţinutul era păzit de un gardian şi de către un alt condamnat în sistem fără pază. A solicitat permisiunea de a merge la toaleta amenajată, însă nu a mai revenit. Alertaţi, poliţiştii au activat un plan de acţiune în vederea depistării deţinutului. Mai multe filtre au fost înfiinţate pe şoselele din judeţul Hunedoara, iar faţă de evadat am solicitat darea în urmărire naţională şi în consemn la frontieră”, a declarat vineri Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Evadat din răzbunare 
Pentru că tatăl său natural este stabilit de mai mulţi ani în comuna Berzovia din Caraş-Severin, poliţiştii cărăşeni au stat cu ochii pe locuinţa acestuia. Surse apropiate anchetei explică gestul tânărului ca fiind unul de răzbunare. Mihai ar fi vrut să-i aducă poliţia pe cap părintelui care l-a părăsit în copilărie. „Rezultatul cercetărilor desfăşurate de lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin nu a întârziat să apară şi tânărul a fost prins de poliţişti chiar în faţa locuinţei tatălui său din comuna Berzovia în jurul orei 24.00, în noaptea de sâmbătă spre duminică”, a spus Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Evadatul a hoinărit pe dealuri două zile, după care a luat decizia să ajungă la Berzovia. „Tânărul a declarat că el a dorit să ajungă acasă la Sibiu, însă necunoscând drumul, fiindcă cea mai mare parte a distanţei până la Berzovia a parcurs-o pe jos prin pădure, a ajuns la tatăl său, nefiind într-o relaţie prea strânsă cu acesta”, a adăugat purtătorul de cuvânt. Poliţiştii l-au reţinut şi îl vor preda penitenciarului, ca să îşi ispăşească pedeapsa până la capăt.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite