Adio turism din cauza drumurilor în lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la drumul Slatina Timiş-Văliug au fost oprite din cauza unor nereguli la proiectele din ţară. Ministerul Dezvoltării a descoperit recent deficienţe în procesul de achiziţie la câteva proiecte, motiv pentru care urmează mai multe controale.

Reprezentanţii Ministerului Dezvoltării au emis o precizare cu privire la sesizarea unor probleme în ceea ce priveşte unele proiecte din cadrul „Îmbunăţirii infrastructurii regionale şi locale de transport“.

„Auditul Comisiei Europene a descoperit deficienţe în procesul achiziţiilor publice la patru proiecte finanţate în cadrul Axei 2 a POR. Din această cauză, în perioada următoare, autorităţile române vor demara controale prin care vor verifica procedurile de atribuire a contractelor de lucrări pentru toate cele 124 proiecte finanţate“, arată într-un comunicat publicat pe site-ul ministerului.

Proprietarii, disperaţi
În judeţ este afectat drumul Slatina Timiş-Văliug. Aici lucrările au început în luna martie, iar proiectul prevede reabilitatea a 36 de kilometri. „Acolo unde există nereguli, evident, finanţarea trebuie oprită, iar proiectul trebuie suspendat. Dar dacă proiectele se derulează bine, este nevoie ca acestea să se deruleze în continuare. Nu este drept ca pentru câteva proiecte cu nereguli din ţară, să tragă şi judeţul Caraş-Severin”, a afirmat Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Obiectivul proiectului este îmbunătăţirea accesului în zona turistică semenic şi valorificarea potenţialului touristic al zonei. Proprietarii de turism din Gărâna s-au bucurat enorm la începutul lucrărilor, dar acum spun că este inadmisibil ce se întâmplă. „Este ceva normal în România să se primească banii şi apoi să se oprească lucrările. Afacerea merge, dar lucrurile puteau merge şi mai bine dacă acest drum s-ar fi terminat“, a spus Gerd Ballas, proprietarul unei pensiuni din Gărâna.
Important de precizat faptul că localitatea Gărâna găzduieşte anual festivalul de Jazz, eveniment important în lumea internaţională a muzicii, iar turiştii spun că din cauza drumului ar putea renunţa să mai vină în Caraş-Severin. „Eu îmi petrec vacanţele de iarnă pe Semenic, dar vara evit să vin aici pentru că-mi distrug maşina. Împrejurimile sunt minunate, dar nervii de pe drum sunt greu de suportat“, a declarat Robert Szalma, din Arad.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite