Câteva sute de reșițeni fac cumpărături pe ultima sută de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul s-a aglomerat încă de la primele ore ale dimineţii. Reşiţenii spun că preţurile sunt cam mari, astfel că s-au rezumat să cumpere doar strictul necesar, fără să facă vreun exces.

Centrul oraşului, unde sunt amplasate două supermarketuri, au fost luate cu asalt de reşiţeni. Oamenii spun că nu au avut timp până acum să îşi facă cumpărăturile, dar cred că au timp suficient la dispoziţie ca să se pregătească de Paşte. „Sunt administrator al unei firme. Am început din timp cumpărăturile, însă astăzi mi-au mai rămas de cumpărat unele produse perisabile”, a spus Gina Pintea, o reşiţeancă de 55 de ani.

image

Şi Dan Zenobin s-a trezit cu noaptea în cap, din acelaşi motiv. „Dimineaţa nu este la fel de aglomerat că la orele după-amiezei. Mai bine am venit din timp ca să cumpăr ce mai trebuie pentru aceste zile”, a spus acesta. Nici Dan Zenobin nu a făcut exces la cumpărăturile sale. Lista cuprinde strictul necesar. Reşiţenii cred că preţurile sunt destul de mari faţă de alte oraşe din ţară.

Preţuri mari la carne
Nicolae Borcean este antrenor de gimnastică. Profesorul tocmai s-a întors de la un campionat din Buzău. „La Reşiţa, carnea de miel este mai scumpă decât în alte oraşe şi nu îmi explic de ce. În piaţă am văzut că e 25 de lei kilogramul, iar în supermarket am văzut chiar şi preţuri care trec de 30 de lei pe kilogram. Am rezolvat-o mai simplu. Carnea de miel am cumpărat-o din Buzău, unde am dat doar 20 de lei pe kilogram”, a spus Nicolae Borcean. În acest fel, omul a mai economisit nişte bani pe care îi foloseşte în alte scopuri.

„Sunt profesor, veniturile sunt limitate. Trebuie să ne rezumăm la ceea ce este necesar”, a adăugat antrenorul de gimnastică. Alţi reşiţeni au preferat să îşi facă cumpărăturile din piaţă, pentru că preferă produsele eco. „Legumele şi fructele le cumpărăm tot timpul direct din piaţă. Nu ne plac cele din supermarketuri, pentru că nu sunt tratate ecologic. Avem producătorul nostru la Piaţa Reşiţa Nord, iar de acolo cumpărăm tot ce ne trebuie”, a spus şi reşiţeanul Iulian Toninchi, de 23 de ani.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite