Actele necesare pentru un „DA“ hotărât

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca să scutiţi un drum în plus la administraţia locală, vă ajutăm noi cu informaţii. Pe lângă faptul că sunteţi de acord să vă căsătoriţi, trebuie completat şi un dosar plin cu acte şi declaraţii.

Aşadar, aveţi nevoie de buletinul de identitate sau cartea de identitate în original, însoţite de o xerocopie, care trebuie să fie valabile pentru cetăţenii români care au domiciliul în România, precum şi pentru cetăţenii ţărilor care fac parte din Uniunea Europeană.

„Reşiţenii trebuie să aducă şi certificatele medicale prenupţiale. Acestea se obţin de la medicul de familie pe baza analizelor şi sunt valabile 14 zile, timp în care trebuie încheiată căsătoria.  Acestea trebuie să conţină menţiunea expresă «se poate căsători»“, a spus Marius Bălean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reşiţa. În situaţia în care unul dintre cei doi a mai fost căsătorit, pentru completarea dosarului este nevoie şi de certificatele de divorţ sau deces, dacă este cazul.

„La acestea se adaugă o declaraţie de căsătorie, care se completează în faţa ofiţerului stării civile. Este o declaraţie tip ce se ridică de la Primăria Reşiţa. Pe aceasta se trec datele personale, numele de familie pe care le veţi purta după căsătorie şi veţi declara că fiecare cunoaşte starea de sănătate a celuilalt“, a mai spus Bălean.

Citeşte mai multe despre ce acte ai nevoie pentru căsătoria civilă în săptămânalul AdS Reşiţa!

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite