Animatorii din Reşiţa binedispun tinerii din Uniunea Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tineri din cinci ţări europene au umplut de energie străzile portugheze. Reşiţa a fost reprezentată de un grup de voluntari la un training de animaţie stradală desfăşurat în localitatea Amarante din Portugalia. Pentru nouă zile, voluntarii i-au atras pe portughezi cu animaţia stradală.

Tinerii voluntari de la „Mansarda” s-au întors acasă şi vor să le împărtăşească şi reşiţenilor cele învăţate peste hotare. Ei au stat până acum în Portugalia, unde au folosit animaţia stradală pentru a-i înviora pe portughezi. Timp de nouă zile, voluntarii reşiţeni au învăţat cot la cot cu 20 de tineri din patru ţări străine. Adina Nicola este una dintre tinerele care au făcut parte din grupul care a reprezentat România la acest training.

Tânăra de doar 17 ani este elevă la Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Reşiţa şi, de aproximativ doi ani, participă ca voluntară la diferite acţiuni ale centrului reşiţean. Pentru Adina, experienţa din Portugalia a fost una inedită.

image

„Am avut parte de un training extraordinar. Persoanele cu care am intrat în contact acolo au fost foarte prietenoase şi toată echipa a fost plăcut impresionată. Am luat parte la tot felul de activităţi deosebite, am învăţat în primul rând să simt ritmul mediului înconjurător”, a spus Adina.

image

Una din cele mai interesante activităţi ale tinerilor reşiţeni a fost animaţia stradală. În localitatea Porto, aceştia au realizat un cerc şi printr-un simplu joc al palmelor au atras privirile trecătorilor care s-au oprit să îi admire şi chiar li s-au alăturat.

Caravana ajunge la Reşiţa
Proiectul are continuitate în toate ţările care au participat la acest tip de educaţie nonformală. În curând, acesta va ajunge şi la Reşiţa. „În traseul său prin Lituania, Polonia, Italia şi Portugalia, caravana internaţională de animaţie de stradă va trece şi prin oraşul de pe Bârzava în luna august a acestui an.

image

La nivel local, se vor face diferite activităţi similare celor din Portugalia”, a spus Sorina Nihta, preşedintele Centrului de Voluntariat din Reşiţa. România este reprezentată în proiect de Centrul de Voluntariat Reşiţa şi Asociaţia Bike Attack Reşiţa.

Scenete stradale
Oameni de gheaţă pe stradă şi scenete stradale sunt alte două activităţi de care voluntarii reşiţeni s-au putut bucura în experienţa din Portugalia. Tinerii au învăţat cum să stea „îngheţaţi” chiar în centrul localităţii şi să nu se mişte atunci când sunt admiraţi de trecători.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite