A inventat o tehnică de urmărire a chiulului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vlad Velici este unul dintre cei şase români remarcaţi în Europa. Studiază ştiinţele naturii, dar a învăţat singur calculatoare, capitol la care a obţinut un număr record de premii în doar două luni.

Povestea de success a lui Vlad a început la vârsta de 10 de ani, atunci când s-a înscris la un club de informatică. Pentru că în şcoală prefera „să piardă” vremea pe calculator în loc să studieze limba română, nu a reuşit să aibă o medie potrivită pentru profilul de informatică. Sistemul de învăţământ, care l-a dezavantajat, nu  l-a demoralizat. „N-am avut medie să intru la Informatică şi am rămas la Ştiinţe. Prea multe oricum nu cred învăţam nici acolo. Nu are de ce să mă deranjeze”, a spus Vlad. Pentru că a înţeles foarte repede ce înseamnă programarea, care i se pare o nimica toată, s-a apucat să îi desluşească secretele tot mai tare.

„Mi-a plăcut tot timpul să creez ceva şi mi-a plăcut calculatorul”, a adăugat liceanul, care a stabilit un record chiar şi pentru profesorul de informatică al Liceului Pedagogic „C.D Loga” din Caransebeş. „Atâtea rezultate bune şi foarte bune la un singur elev, într-un timp atât de scurt, nu am mai avut niciodată”, a spus Codrin Negoiţă, profesorul lui Vlad. „Vreau să studiez în străinătate pentru că în România nu îmi place ce aud despre facultăţile din ţară”, Vlad Velici, elev clasa a XII-a, Liceul Pedagogic „C.D. Loga”.

Invitat la Google
Deşi Vlad este unul dintre cei şase elevi norocoşi care a primit invitaţia Companiei Google de a-i vizita sediul Zurich din Elveţia, visul său nu este să fie angajat aici. Pare un pic îndrăzneţ, dar crede că va reuşi să elaboreze destule proiecte şi programe pe cont propriu, din care apoi să câştige bani. De altfel, startul l-a dat cu o invovaţie chiar în domeniul învăţământului. La ultimul concurs, „Infoeducaţie”, acesta a reuşit să obţină un premiu excepţional cu un proiect unic, care îi va dezavantaja în viitor pe chiulangii.

„Am elaborat un sistem de Informare a Părinţilor. Acesta este o platformă ce le permite acestora să vadă notele şi absenţele elevilor prin simpla accesare a unui site web şi să primească, între ce ore doresc ei, SMS-uri automate cu avertizări în cazul în care copiii lor au probleme la şcoală. Site-ul ajută şi profesorii generând automat rapoartele de final de semestru si de an şcolar”, a spus tânărul. Vlad şi-a propus să meargă la cât mai multe concursuri, să implementeze proiectul în şcoli şi să facă voluntariat. Mai exact, şi-a planificat să le predea tehnologii web colegilor interesaţi. Aşteaptă cu nerăbdare să viziteze în câteva zile sediul Google şi crede că are timp suficient să se gândească la viitorul său.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite