Consumator de haşiş prins pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aniversarea de 20 de ani a unui tânăr din Caransebeş a fost anulată de poliţiştii de la Crimă Organizată, care l-au trimis în arest. Mario Micu riscă să stea până la 20 de ani în închisoare pentru introducere în ţară de droguri de risc, fără drept.

Tânărul stabilit de mai mulţi ani cu părinţii în Spania şi-a luat o săptămână de concediu pentru a-şi serba ziua de naştere acasă, la Caransebeş, cu prietenii din copilărie. Din meniul petrecerii de aniversare a frumoasei vârste de 20 de ani nu putea lipsi „ciocolata”, aşa cum i-a recomandat unul dintre invitaţi. Consumator de droguri de mai multă vreme în Spania, Mario Micu a făcut rost şi pentru amicii lui din ţară de câteva sute de grame de haşiş pentru seara de 6 august. Cheful nu s-a mai ţinut însă, Mario fiind condus, în 2 august, direct în arest, imediat ce a coborât din autocarul care îl aducea din Spania. Asta pentru că a făcut greşeala să discute despre ingredientele interzise de lege ale petrecerii pe Facebook, reţea accesată tot mai des şi de organele de cercetare penală.

„La sfârşitul lunii iunie, în timp ce mă aflam la reşedinţa din Spania, am vorbit prin intermediul reţelei Facebook cu un prieten din Caransebeş pe nume Puiuţ. Acesta m-a întrebat dacă pot aduce ceva «de fumat». În ziua în care am plecat din Spania am contactat un dealer pe care îl cunoşteam mai demult, iar de la acesta am cumpărat două tablete de haşiş, de aproximativ 300 de grame, pe care am plătit 100 de euro. De frică să nu fiu depistat la una din vămi am ascuns cele două tablete de haşiş în interiorul a patru pungi de cafea”, a recunoscut Mario Micu.

„Inculpatul a introdus în România patru calupuri de haşiş, în greutate de 307 grame. Inculpatul a declarat că are în bagaje droguri, respectiv ciocolată (haşiş), pe care le-a adus în scopul consumului propriu”, arată procurorul Adrian Tarnovieţchi în materialul de urmărire penală, care i-a fost prezentat ieri inculpatului.

Judecat în stare de arest preventiv
„Haşişul era pentru consumul propriu. El a recunoscut săvârşirea faptei, Poliţia şi Parchetul nu au putut să dovedească faptul că ar fi fost destinate vânzării. Am cerut să fie pus în libertate sub control judiciar, dar solicitarea ne-a fost respinsă”, a declarat Cosmin Bolosin, avocatul angajat de Mario Micu. Chiar dacă şi-a recunoscut fapta, tânărul riscă între 10 şi 20 de ani de închisoare.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite