Adio telegondolă în mijlocul Reşiţei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de transformare a funicularului în atracţie turistică rămâne un vis, pentru că simbolul oraşului a fost vândut.

Costel Ciobanu, om de afaceri în portofoliul căruia se găsesc majoritatea spaţiilor comerciale din Reşiţa, este actualul proprietar al celebrului funicular din oraş. Suma la care s-a tranzacţionat vânzarea nu a fost făcută publică nici de cei de la TMK, fostul combinat siderugic CSR, nici de către noul proprietar. Cert este că Primăria Reşiţa, ofertase 150.000 de euro, sumă ce urma să fie plătită în tranşe pe o perioadă de şapte ani.

Ideea ca funicularul să devină o telegondolă a fost lansată în urmă cu doi ani. Ar mai fi fost necesar doar ca aleşii locali să cadă de acord cu cumpărarea vechiului funicular. Construit în anii `60, pentru transportul calcarului spre aglomerator, funicularul face parte din simbolurile industriale ale Reşiţei. Acest lucru nu a contat, însă, prea mult în opinia consilierilor şi s-a ajuns ca oferta de vânzare a funicularului, aflat în proprietatea celor de la TMK, să fie amânată din diverse motive. De tărăgănarea acestora a profitat Costel Ciobanu.

Poate sfârşi la fier vechi
Valoarea de inventar a pasarelei amplasate deasupra municipiului Reşiţa depăşeşte un milion de lei. Cu doi ani în urmă, o echipă de specialişti ai Politehnicii timişorene au verificat gradul de degradare a funicularului reşiţean, constatările evaluării fiind pozitive proiectului telegondolei. În exclusivitate pentru Adevărul, Costel Ciobanu a confirmat tranzacţia, declarând că suma plătită este confidenţială, condiţie stipulată în contractul de vânzare - cumpărare.

„Nu sunt, încă, în măsură să spun ce vom face cu funicularul. Poate va fi încheiat un parteneriat chiar cu Primăria, pentru a valorifica potenţialul acestei investiţii. Am contactat şi alţi oameni de afaceri din oraş pentru a participa la o viitoare dezvoltare a afacerii. Pe viitor vom decide ce vom face cu funicularul dar, în proporţie de 99 la sută, nu îl vom tăia. Nu exclud, totuşi, posibilitatea să îl valorificăm ca fier vechi deşi căutăm şi alte opţiuni“, a spus afaceristul.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite