Sărăcia şi foamea i-au scos iar pe bugetarii reşiţeni în mijlocul străzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deţinuţii politici vor protesta şi ei alături de bugetari
Deţinuţii politici vor protesta şi ei alături de bugetari

La puţin timp de la măsurile drastice impuse de guvernanţi, bugetarii au mari probleme financiare. Sindicaliştii cărăşeni ies astăzi în stradă să protesteze din nou împotriva deciziilor de tăiere a salariilor pentru bugetari.

După 25 de ani de vechime în învăţământ, Gheorghe Stoichescu, de 53 de ani, s-a împrumutat deja cu 500 de lei. Bărbatul este singurul salariat în familia lui, iar banii pe care îi aduce acasă ajung la 1.300 de lei.

Renunţă la încălzire
„După tăierile impuse de guvernanţi am rămas cu 1.300 de lei, din care am reuşit să plătesc cheltuielile lunare, dar tot nu mi-au ajuns. Am luat un împrumut de 500 de lei cu care trebuie să mă descurc până luna viitoare“, spune Gheorghe Stoichescu.  Suma cu care Gheorghe Stoichescu vine în fiecare lună acasă nu-i mai permite să-şi cumpere provizii pentru iarnă şi nici să-şi încălzească toate camerele aşa cum o făcea anul trecut. „Anul acesta s-a născut şi nepotul meu şi nu ştiu cum o să ne descurcăm. Vom încerca să facem economie la tot, haine, mâncare, dar şi cu aceste reduceri va trebui să ne împrumutăm de la rude şi prieteni pentru a supravieţui“, a mai spus Gheorghe Stoichescu.
„Astfel de proteste fac parte din acţiunea noastră de a trage un semnal de alarmă şi celor care ne reprezintă la Bucureşti. Oamenii nu mai pot trăi în acest ritm, banii nu le ajung de la o zi la alta, iar alţii se lăfăie în lux“, a declarat Marian Apostol, lider sindical Cartel Alfa Caraş-Severin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite