TIMP LIBER: Relaxare cu folos pe lacul cu nuferi de la Dognecea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă vremea tot se anunţă însorită la acest final de săptămână, o destinaţie ideală pentru weekend este comuna Dognecea, la numai 15 kilometri de Reşiţa.

O destinaţie de vis, la care ajungi în numai jumătate de oră, este comuna Dognecea. Drumurile de acces sunt două la număr, dar alegerea cea mai potrivită ar fi Reşiţa-Bocşa-Ocna de Fier-Dognecea. Distanţa este la îndemână oricui, iar opţiunile pentru distracţie sunt variate. Aveţi la dispoziţie două lacuri: Lacul Mare şi Lacul cu Nuferi. Pescarii spun că este un adevărat rai pentru cei care au această pasiune. „De la Reşiţa, ajung în cel mult o jumătate de oră şi este imposibil să plec fără o capură de peşte”, spune reşiţeanul Sebastian Bilanin, care în fiecare weekend dă fuga la pescuit la cele două lacuri.

Variante de drumeţie
Dacă nu eşti un fan al pescuitului, ai şi altă opţiune pentru aceeaşi comună. De exemplu, poţi face un drum până la izvorul de apă plată de la Calina, acolo unde prinţesele vieneze adorau să ajungă. Dacă vrei un peisaj mai sălbatic, de la Lacul cu Nuferi, pe drumul forestier, poţi ajunge la vechile mine ale comunei. Deşi nu mai sunt funcţionale, sunt un obiectiv demn de vizitat.

RECOMANDĂRI

Morile de apă de la Rudăria
Reşiţenii pot merge în acest afârşit de săptămână într-o excursie de vis pentru a vizita morile de apă la Rudăria, un loc plin de legende şi poveşti. Valea Rudăriei pare un imens şi străvechi muzeu al tehnicii, cu celebrele lui mori de apă, care nu mai pot fi întâlnite altundeva în lume, pentru că sunt unice. Nimeni nu mai ştie precis astăzi câte astfel de mori s-au înfiinţat pe aceste locuri. Cert este că în Caraş-Severin, acum, mai sunt doar 22 şi turiştii le pot găsi în comuna Eftimie Murgu.

Plimbare de weekend prin oraş
Reşiţenii care vor să ia o gură de aer şi să se bucure de o zi însorită de toamnă pot ieşi la o plimbare prin oraş. În parcurile din zona Intim, Govândari sau în centrul oraşului reşiţenii se pot plimba pe alei, pot încerca rolele sau chiar bicicleta. Pentru părinţii care au copii mici, parcurile recent amenjate de primărie, cu echipamente frumos colorate şi cauciucate, sunt o alternativă pentru a petrece câteva ore în aer liber şi linişte, într-o minunată după-amiază de duminică.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite