Florin Moise este pasionat de atletism, iar în timpul serviciului salvează vieți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul se luptă cu focul, dar marea lui pasiune este atletismul. Este un mărşăluitor care salvează vieţi când nu este în competiţie. Florin Moise este comandant de echipă şi conducător de autospecială în cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”.

PROFIL
Născut: 30.03.1984
Studii: Facultatea de Inginerie
Ocupaţia: Pompier
Familia: Are o soră şi un frate

În 2006, acesta a absolvit Şcoala de Pompieri „Pavel Zăgănescu” şi în urma repartizării a ajuns la Reşiţa. „Lucrez de patru ani la pompieri. Este o muncă plăcută care presupune multă responsabilitate şi implicare în salvarea celor aflaţi în dificultate”, a spus acesta. Pompierul este unul intre cei mai buni mărşăluitori pe care Reşiţa îi are.

Între serviciu şi sport
„Practic atletismul din 1993. Locuiam în apropierea stadionului şi eram mai mereu cu vecinii la joacă. Acolo am fost văzut de un antrenor care mi-a propus să vin la atletism. Am acceptat şi până în clasa a V-a am făcut alergare de rezistenţă, apoi m-am mutat la Liceul cu Program Sportiv şi am început să practic marşul”, a spus acesta. La câteva luni de la primele antrenamente, Florin a avut parte şi de primul său concurs.
„Concursul s-a desfăşurat la Bucureşti. Am avut parte de un rezultat bun, am venit acasă cu un loc patru. Am alergat pe o distanţă de 3 kilometri”, a explicat mărşăluitorul. Au urmat apoi zeci de concursuri şi în fiecare an sportivul alerga pe distanţe tot mai mari. Cele mai bune rezultatea le-a avut pe distanţa de 50 de kilometri. „Am alergat treptat. De la 3, 5, 10, 20 de kilometri până la 50. Pe ultima distanţă am participat la patru concursuri şi am reuşit să obţin patru medalii: două locuri I şi două locul II”, a spus pompierul. Cu efort şi înţelegere din partea inspectorului şef de la locul său de muncă, tânărul a reuşit să îşi împartă timpul între serviciu şi sport.

Întrebări şi răspunsuri

Te ocupi şi de antrenamentul pompierilor?
Avem în fiecare zi două ore de sport şi eu mă ocup de conducerea acestora.

Care este cel mai bun timp pe care l-ai obţinut?
Am reuşit la 20 de kilometri să scot un timp bun. Am parcurs această distanţă într-o oră şi 45 de minute.

Pentru ce concurs te pregăteşti în prezent?
În momentul acesta mă antrenez pentru concursul naţional care va avea loc la Reşiţa pe distanţa de 20 de kilometri.

Care este ultimul concurs la care ai participat?
Am fost în capitală pe 18 septembrie la Campionatul Naţional de Marş. Am alergat în parcul Herăstrău.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite