Andreea Biri, de la modă la acţiuni umanitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Biri
Andreea Biri

Reşiţeanca este pasionată de tot ceea ce apare nou pe piaţa modei, dar nu ezită să îşi exploateze latura umanitară. Andreea Biri are doar 18 ani şi deja este implicată în diferite activităţi umanitare, dar şi în prezentări de modă. În paralel, împacă foarte bine toate activitățile pe care le derulează.

PROFIL
Născută: 22.02.1992
Ocupaţia: Elevă
Studii: Liceul „Traian Vuia“ din Reşiţa
Familia: Singură la părinţi

Pentru că are dimensiunile unui fotomodel, tânăra a fost selectată de mai multe ori pentru diferite prezentări de modă organizate în oraş. Reşiţeanca spune că moda este o pasiune pe care, dacă are ocazia, o va exploata şi mai departe.

„Ca orice tânără, sunt preocupată de aspectul meu fizicşi mă uitam la diferite prezentări de modă, dar niciodată nu m-am văzut pe scenă până în urmă cu aproximativ un an şi jumătate când am participat la o prezentare de modă a Dinei Voicu. A fost o prezentare elegant cu rochii de seară şi chiar mi-a plăcul acel sentiment de a prezenta pe podium”, a explicat eleva.

Orele de la şcoală, cursurile de dans şi repetiţiile pentru prezentări sunt activităţile care îi umplu timpul tinerei. „Prima prezentare a fost un impuls pentru mai departe şi chiar mi-am dorit să mai încerc, singura problemă fiind emoţiile care intervin mereu atunci când urc pe scenă. La repetiţii şi în momentul când învăţ paşii, emoţiile nu mai sunt atât de intense, dar reapar odată cu expunerea în faţa publicului. Ele nu se văd pentru că reuşeşc să se le stăpânesc, dar există”, a mai spus tânăra.

Deşi lucrează de multe ori chiar şi patru săptămâni înainte de o prezentare, tânăra şi-ar dori să urmeze o carieră în modeling, dar consideră că pentru aceasta este nevoie să mergi în oraşele în care astfel de manifestări sunt mult mai dese decât în Reşiţa. „Pentru a ajunge un manechin de talie naţională sau internaţională, trebuie multă muncă şi în primul rând trebuie să mrgi în oraşe mai mari. Dacă voi avea şansa, voi merge mai departe cu această pasiune”, a mai spus Andreea.

Dans caritabil
Până la o nouă prezentare de modă, reşiţeanca se pregăteşte de un dans organizat de Crăciun, în scop caritabil. „Liceul nostru va organiza de Crăciun un bal în scop caritabil şi clasa noastră a pregătit un dans. Vom fi şi crăciuniţele acestui bal. Eu am mai făcut dansuri de societate şi îmi face plăcere să particip împreună cu colegii mei la acest eveniment”, a mai spus eleva.
Acest proiect nu este singurul la care eleva a ajutat cot la cot cu colegii săi pentru a face o bucurie persoanelor care au nevoie. „Este foarte important să arătăm că şi noi, elevii, putem da o mână de ajutor celor care au nevoi, Noi ne-am gândit acum să le întindem o mână persoanelor bolnave”, a spus Andreea.

Întrebări şi răspunsuri

Când vă pregătiţi pentru balul caritabil pe care îl organizaţi luna viitoare?
Facem repetiţii în clasă. Am intrat puţin în criză de timp, dar sigur recuperăm până va avea loc balul.

Cum te-ai pregătit la concursul pe tema traficului de persoane?
Am participat împreună cu o colegă şi am realizat pe carton desene prin care noi vedeam stoparea traficul de persoane. Am obţinut locul doi la acest concurs.

Ce facultatea vrei să urmezi?
Încă nu m-am decis. Am trei variante; prima ar fi la Câmpina la subofiţeri, a doua contabilitate şi a treia asistenţă socială pentru că îmi place să fiu aproape de oameni şi să îi ajut.

Ce-i place
„Îmi place să gătesc, îmi place să aflu reţete noi şi când am timp liber să le pu în aplicare. Îmi place să mă aranjez, nu ies din casa nearanjată. Îmi place să stau în compania prietenului meu. Îmi place să vorbesc cu părinţii mei pentru a le cere sfaturi şi să mă distrez“.

Ce nu-i place
„Nu îmi place să mă trezesc dimineaţa pentru că atunci e somnul cel mai dulce. Nu îmi place să mă contrazică cineva. Nu îmi place să mă cert cu nimeni, nu îmi place să mânânc orice, sunt foarte pretenţioasă la mâncare“.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite