Ralf Marcu este îndrăgostit de teatru și visează să ajungă regizor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ralf Marcu
Ralf Marcu

Tânărul joacă de mai bine de şapte ani pe scenă şi se gândeşte foarte serios să urmeze facultatea de regie şi film. Ralf Marc este elev în clasa a noua la Liceul „Traian Lalescu” din Reşiţa. Tânărul învaţă într-o clasă cu profil matematică-informatică şi este pasionat de arta teatrală.

PROFIL
Născut: 10 .09.1995
Studii: Liceul Traian Lalescu din Reşiţa
Ocupaţia : Elev
Familia: Are un frate mai mare

 Încă din clasele primare, Ralf a îmbinat mai multe activităţi. Dacă la început reşiţeanul a practicat dansul sportiv, de societate şi popular, în timp, activitatea s-a reorientat spre teatru.

Atras foarte mult de artă, Ralf a făcut parte pe perioada claselor primare şi din trupa de teatru a şcolii, unde a  avut ocazia să bună bazele unei pasiuni care durează şi astăzi. „Aveam doar opt ani atunci când am doamna învăţătoare ne-a selectat prima dată pentru a participa la un spectacol de teatru pe care dânsa îl organiza. Deşi mergeam la dansuri, cântam la cor şi eram şi în echipa de handbal a unui club sportiv şcolar, mă atrăgea foarte mult arta teatrală”, a spus Ralf.

După primele scenete în care Ralf a interpretat personajul principal, tânărul a fost captivat de acesată lume. „Eram, totuşi, mic şi la acea vârstă. Încă nu ştiam ce înseamnă cu adevărat actoria, dar mi-am dorit să învăţ. Unul dintre primele roluri importante pe care le-am jucat a fost al unui greier în povestea „Procesul Greierului”. A fost un rol care mi-a adus şi primul premiu important la concursul „Amfiteatru”, în faza judeţeană”, a spus micul actor.

În gimnaziu, până în clasa a opta Ralf, a renunţat la acestă pasiune şi-a canalizat activităţile mai mult spre şcoală. În clasa a opta, însă, a avut ocazia să descopere un alt nivel al pasiunii sale şi, împreună cu trupa de teatru a şcolii din acel moment, a avut parte de o participare internaţională. „Împreună cu cadrele didactice din şcoală şi cu ajutorul directorului teatrului din Reşiţa am pus bazele unei trupe numite Culture Wings. În acel an am pus în scenă un spectacol superb, «Romeo şi Julieta», parodie care ne-a adus marele premiu la un festival internaţional de teatru”, a povestit reşiţeanul. Convis de această experienţă, tânărul se pregăteşte să meargă mai departe cu acestă pasiune şi la finele liceului vrea să opteze pentru facultatea de regie şi film. „Am muncit mult la fiecare proiect, la cel din clasa a opta chiar am şi filmat secvenţele din spectacol. A fost un lucru interesat pentru mine şi, din acel moment, mi-am dorit să ştiu cum este să fii regizor. Pentru acest lucru m-am gândit să urmez o facultate în domeniu”, a mai spus Ralf.

Întrebări şi răspunsuri

Cum a fost schimbul de experienţă cu tinerii din Belgia care au stat o săptămână la Reşiţa?
A fost un proiect interesant unde şi noi, şi belgienii, am participat la numeroase activităţi şi am reuşit să legăm prietenii strânse.

Ce înseamnă titlul de Mister Popularitate obţinut la Balul Bobocilor?
Am muncit cot la cot cu partenera mea pentru prezenţa la acest bal şi am reuşit să fim un cuplu pe placul celor prezenţi. 

De ce participi la taberele ecumenice?
Sunt de confesiune catolică şi aceste tabere sunt un mijloc bun prin care tinerii îşi pot descărca sufletul. În astfel de tabere, printre activităţile mele preferate se numără teatrul, filmul şi pictura.

Ce-i place
„Îmi place să merg cu rolele. Îmi place să învăţ câte ceva din poveştile de viaţă ale altor persoane. Îmi place foarte mult Reşiţa pentru că este un oraş linear. Îmi place că Reşiţa este un oraş linistit. Îmi plac tradiţia şi cultura românilor, pentru că este plină de obiceiuri frumoase“.

Ce nu-i place
„Nu îmi place să mă uit la filme pentru că nu am răbdare. Nu îmi place indiferenţa oamenilor. Nu îmi place oamenii mincinoşi, să stau departe de familie şi de prietenii mei să îmi irosesc timpul degeaba“.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite