Situaţie îngrijorătoare: doar şapte locuri de muncă sunt disponibile în Caraş-Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform Agenţei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Caraş, în prezent în judeţ sunt disponibile doar şapte locuri de muncă, în condiţiile în care la finele lunii iulie în Caraş-Severin erau înregistraţi 5.315 şomeri. 

O listă a locurilor de muncă vacante pe data de 18 august 2012 în judeţul Caraş-Severin prezintă un număr de opt joburi disponibile în tot judeţul. Dintre acestea, unul singur, de economist, este valabil pentru Reşiţa. În Anina se caută un operator calculator şi reţele, în Bocşa un lucrător commercial, iar în Băile Herculane este „cea mai mare cerere": patru locuri de muncă. Este vorba despre un administrator de societate comercială, un bucătar, un director de societate comercială şi un solist instrumentist.

Conform statisticilor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la finele lunii iulie 2012 în judeţul Caraş-Severin erau înregistraţi 5.315 şomeri. De altfel, diferenţa enormă între numărul de şomeri şi numărul de locuri de muncă libere înregistrate la AJOFM nu este umitoare, în condiţiile în care un studiu realizat la finele primăverii arăta că judeţul Caraş-Severin are cele mai puţine locuri de muncă din întreaga ţară. Pe atunci, numărul acestora ajungea la 17. La polul opus se aflau Bucureştiul, cu peste 1.000 de locuri de muncă şi Clujul, cu peste 1.600. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite