Spiralele MISA atrag turişti la Herculane. Aceștia încearcă să pătrundă secretele lui Bivolaru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locurile de cazare din Herculane sunt ocupate până la refuz, dar cortul rămâne o opţiune. Mulţi dintre reşiţeni s-au gândit ca acest weekend să îl petreacă la Herculane, unde vor să vadă cum îşi petrec timpul în staţiune yoghinii.

O baie în apa termală de la Băile Heculane poate fi o oază de relaxare, măcar pentru weekend. În plus, tinerii reşiţeni nu vor să rateze drumul în staţiune, pentru că au auzit de bunătăţile pe care localnicii le-au pregătit pentru yoghini. Vestea plăcintelor bio şi vegetariene a ajuns şi la urechile tinerilor din oraş. „Am fost şi anul trecut când au fost yoghinii la Herculane şi localnicii vindeau pe marginea drumului nişte bunătăţi de nedescris. Anul trecut, preparatele din soia m-au impresionat foarte tare, mai ales că eu sunt un consumator de carne. Nu am simţit diferenţa dintre ele”, spune reşiţeanul Daniel Ţăpuc. Acesta a adăugat că a încercat să îşi rezerve o cameră la Hotelul Dacia, acolo unde se cazează de obicei când merge în staţiune, însă răspunsul pe care l-a primit a fost să se reorienteze din cauză că locurile de cazare s-au epuizat deja. Aşa că, Daniel îşi instalează cortul pe malul Cernei.

Localnici fericiţi
Tabăra yoghinilor care au venit la Herculane se întinde pe parcursul a zece zile, astfel că cei care le gătesc sunt bucuroşi că le cresc încasările, iar mâncarea lor este apreciată. „Am făcut prăjitură cu brânză dulce, cu mere, cu miere de albine, cu vişine, chifteluţe de cartofi, de soia şi mai un fel, după o reţetă din bătrâni, din făină de mălai. Anul trecut am venit în necunoştinţă de cauză, doar din auzite, dar chiar s-a meritat. M-am şi chinuit, nopatea am gătit şi ziua am stat să vând, dar s-a meritat”, spune harnica localnică Trandafira Şandru, care îi îndeamnă pe toţi turiştii să treacă pe la standul ei. Pe lângă plăcinte, localnicii mai vând lapte proaspăt de vacă sau capră, în funcţie de preferinţele fiecăruia, dar şi alte produse vegetale.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite