Adrian Popa este tânărul care îi încântă pe reşiţeni la cele mai frumoase petreceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Popa
Adrian Popa

Tânărul iubeşte tradiţia şi folclorul autentic şi cântă alături de cei mai buni interpreţi de muzică populară din Banat. Adrian Popa este student în anul I la Administraţie Publică şi este absolventul Şcolii de Arte Populare din Reşiţa.

PROFIL
Născut: 11 iulie 1990
Studii: Facultatea de Administratţie Publică, anul I
Ocupaţia: Student
Familie: Are o soră

Deşi speră ca la finalul studiilor universitare să lucreze în domeniul public, tânărul îşi petrece mai tot timpul cântând la saxofon. Acesta este pasionat de muzică încă de când era mic. „Îmi place muzica populară încă din copilărie. Am fost educat de familie spre cultura populară. Am copilărit în comuna Ezeriş, un loc în care tradiţiile încă se păstrează”, a spus Adrian.

Prima dată pe scenă
Participând la rugile satului şi la nunţile care se organizau, Adrian a cunoscut muzicanţi care l-au îndrumat şi pe el spre această artă. Astfel, după o colaborare de mai bine de doi ani de zile cu Ansamblul „Semenicul” unde tânărul dansa, a început să înveţe să cânte la Şcoala Populară de Artă din Reşiţa. „Am ales saxofonul deorece consider că este simbolul muzicii bănăţene. Studiez acest instrument de la vârsta de 17 ani. Mulţi întreabă dacă este uşor sau greu să cânţi la acest instrument. Eu consider că nu este greu un lucru să îl faci atât timp cât acest lucru îţi place şi îl practici zilnic”, a mai explicat studentul.

Timp de trei ani, tânărul a studiat la Şcoala Populară de Artă şi, în paralel, a început să cânte cu diverse formaţii la diferite evenimente. „Acum doi ani am participat la un spectacol organizat în Reşiţa, în parcul Tricolorului. Pentru că a fost prima ieşire la scenă singur, am avut şi emoţii, dar cred că orice om care urcă pe scenă are emoţii”, a adăugat Adrian. Tânărul are numeroase spectacole şi colaborează foarte des cu Camelia şi Mihai Ceocu, Ana şi Lăzărică Cega, dar şi cu alţi artişti din zonă.

Întrebări şi răspunsuri

Cât timp studiezi pe zi?
Obişnuiesc să aloc cel puţin trei ore studiului. Am zile în care poate cânt şi opt ore.

Care a fost cel mai lung concert?
Am plecat la cântat sâmbătă dimineaţa la Reşiţa, unde a avut loc prima nuntă, apoi am plecat la Turnu Severin la o altă petrecere şi am ajuns acasă luni după-masa.

Ce planuri de viitor ai?
Vreau să îmi termin studiile şi vreau să muncesc pentru a avea cât mai mult reuşite.

Cum este colaborarea cu Ansamblul Reşiţeana?
Am avut parte de zeci de spectacole în ţară, dar şi în străinătate. Unul dintre cele mai importante a fost în Turcia.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite