Cum au învins criza actorii Teatrului „Vest” din Reșița

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După scandalul de anul trecut câțiva dintre actori şi-au dat demisia pentru că au refuzat să treacă pe colaborare, dar acum, cei care au rămas se declară mulţumiţi de venituri.

În contextul în care salariul unui artist pe cartea de muncă este de cel mult 700 de lei, pe colaborare aceştia au ajuns să aibă un câştig decent, care poate ajunge chiar şi la 3.000 de lei. Potrivit directorului artistic şi actorului Dan Mirea, volumul de muncă este cu mult mai mare, dar interesul artiştilor este să poată câştiga din artă.

„Am avut multe spectacole, este adevărat, dar există cerere, iar numărul biletelor vândute este mare”, a spus actorul. „Teatrul de proiect îi ajută pe actorii de la Reşiţa. În ciuda zvonurilor de nemulţumire lansate anul trecut, acum oamenii au înţeles că tot ceea ce facem aici este în favoarea lor”, a spus Nicolae Vlădulescu, directorul Teatrului „Vest” din Reşiţa.

De aceeaşi părere este şi actorul. În plus, noutatea pt 2012 este că actorii Teatrului Vest vor avea stagiune permanentă şi la Caransebeş. „Vom avea stagiune permanentă la Caransebeș. În curând, scena va fi gata, mă ocup personal de aceste pregătiri, astfel încât actorii să aibă condiții bune atunci când urcă pe scenă. Orașul va fi un centru cultural. Primăria are același tip de contract cu teatrul din Timișoara, dar și cu Filarmonica Banatul”, a adăugat Nicolae Vlădulescu.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite