Reşiţa s-a tranformat în oraşul florilor la acest final de săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţenii s-au înghesuit să cumpere flori ieftine
Reşiţenii s-au înghesuit să cumpere flori ieftine

„Târgul de Florii” care i-a ameţit pe reşiţeni cu oferte şi mirosuri intense se încheie în mai puţin de două ore. Muşcatele, conduraşii şi petuniile i-au fermecat pe pasionaţii de flori, care în acest sfârşit de săptămână vizitat Parcul Tricolorului.

Reşiţa s-a transformat în aceast weekend într-un oraş colorat şi plin de viaţă. Producătorii de flori din judeţ, dar şi din judeţele învecinate, au umplut aleile parcului „Tricolorul“ din Govândari cu cele mai frumoase exemplare de flori, ornamente şi mobilier de grădină. Ilie Molin este unul dintre comercianţii prezenţi în aceste zile la târg.

Mărci autohtone
„Am venit încă de la primele orele ale dimineţii de sâmbătă, pentru a aranja ghivecele cu flori de grădină, ornamentele şi florile pentru casă”, spune Ilie Molin. Cele mai multe flori pe care comerciantul le-a vândut în aceste zile au fost muşcatele, panseluţele sau chiar orhideele mari. Preţurile unor astfel de exponate variază între 8 lei şi 55 de lei un ghiveci. „Sunt foarte frumoase aceste flori. Am cumpărat un ghiveci cu orhidee cu doar 55 de lei, iar în magazine costă peste 70 de lei”, spune reşiţeanca Adina Dalea.
Deşi comercianţii au venit în faţa reşiţenilor cu flori aduse din Ungaria şi Olanda, la târg au fost prezenţi şi producători autohtoni. „Producătorii sunt din Bocşa, care au sere proprii, avem invitaţi din judeţul Arad şi o firmă de seminţe din Caransebeş. Florile marca autohtonă pot fi salvate, în ciuda faptului că importul ne-a invadat piaţa”, spune Pavel Nefir, reprezentantul Direcţiei Agricole Caraş-Severin.
Acesta a subliniat că odată cu târgul de la Reşiţa, producătorii s-au deşteptat şi vor să îşi extindă afacerea cu flori cultivate în judeţ, prin accesarea de fonduri europene. „Acestea sunt şi mai frumoase pentru că sunt româneşti”, spune reprezentantul Direcţiei Agricole. „I-am căutat la târg pe cei care vând flori produse la noi în ţară. Şi florile noastre sunt la fel de frumoase ca şi cele cultivate în alte ţări. Trandafirul nostru tradiţional are un miros mult mai intens decât unul japonez”, spune Tereza Marinică, o reşiţeancă din cartierul Govândari. „Târgul de Florii” din oraş se încheie în mai puţin de două ore.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite