Doi reşiţeni sunt prizonieri în propria casă din cauza şantierelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bătrâni bolnavi care locuiesc pe Strada Zimbrului din Reşiţa nu mai pot ieşi din curte de câteva luni. Lucrările de mântuială efectuate de firmele plătite cu bani grei pentru refacerea asfaltului spart ca urmare a modernizării reţelei cu apă au devenit un calvar.

În ediţia de luni, „Adevărul de Seară” a prezentat cazul familiei Schmidt, care a fost nevoită să niveleze, pe propria cheltuială, şanţul din faţa casei rămas neastupat după schimbarea reţelei de alimentare cu apă din cartierul Stavila, lucrare ce face parte din programul ISPA.

Oscar Schimdt a venit din Austria să-şi petreacă vacanţa de vară în România. I-a fost imposibil să intre cu maşina în garaj din cauza şantierului nefinalizat şi a trebuit să bage mâna în buzunar pentru a rezolva o problemă ce aparţinea unei firme care a încasat bani frumoşi.

Tranşee în faţa casei


Ana David locuieşte pe aceeaşi stradă şi trăieşte acelaşi coşmar: pietre, gropi şi praf. Nu soarta ei şi a copiilor o îngrijorează cel mai tare, ci cea a vecinilor săi. „Nu au mai ieşit din curte de câteva luni de zile. Nu se pot deplasa prin şanţurile din faţa casei”, a spus Ana David.

În casa cu numărul 23 de pe Strada Zimbrului locuiesc doi bătrâni, Elisabeta şi Ion Waninger, în vârstă de 79, respectiv 80 de ani. Ambii au nevoie de un cadru metalic pentru a se putea deplasa şi nu au mai ieşit din curte de când şantierul ISPA care afectează tot trotuarul a fost abandonat fără ca asfaltul să fie adus la forma iniţială. „Nici la magazin sau la farmacie nu pot să ajung din cauza gropilor din trotuar. Eu şi soţul meu suntem prizonieri în casă. E un praf de nedescris. Vecinilor le-a intrat apa în casă. Credeţi că a venit cineva să vadă în ce situaţie ne aflăm, să repare ce au stricat? Nimeni!”, se plânge Elisabeta Waninger.

Zeci de şantiere nefinalizate

„La nivelul municipiului Reşiţa există 78 de şantiere cu termenul de refacere depăşit. Sunt şi întârzieri de câte şase luni de zile”, susţine Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei. Reprezentanţii  Hidroconstrucţia se laudă însă că lucrările sunt chiar mai avansate decât prevede înţelegerea cu Aquacaraş, care, la rândul ei, susţine că doar ultima factură nu s-a plătit la timp.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite