Tinerii reşiţeni donează sânge timp de o săptămână pentru a salva vieţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii îi încurajează pe cât mai mulţi reşiţeni să doneze sânge
Tinerii îi încurajează pe cât mai mulţi reşiţeni să doneze sânge

Voluntarii de la Interact încearcă să convingă reşiţenii să îi ajute pe cei care au cea mai mare nevoie de ei. Clubul Interact Reşiţa derulează timp de o săptămână campania „Nu trebuie să ai super puteri ca să fii erou. Donează sânge!”.

Tinerii reşiţeni au pregătit şi anul acesta o nouă campanie de donare. 15 elevi au pornit pe străzi şi au împărţit la acest final de săptămână pliante pentru a îndemna reşiţenii să vină la Centrul de Transfuzii.

În plus, pentru a da un exemplu pozitiv celor din jur, membrii clubului au donat chiar ei sânge chiar de la primele ore ale dimineţii. „Ne dorim ca această acţiune să aibă un impact mare. Noi am muncit pentru promovarea campaniei. Am lipit afişe în toate liceele oraşului, în staţiile de tramvai dar şi în locurile importante din Reşiţa”, a spus Arnold Vieriu, membru Interact Reşiţa.

Număr triplu de donatori

Tinerii nu sunt la prima acţiune de acest gen. Dar în fiecare an aceştia încearcă sa vină cu idei noi pentru a încuraja reşiţenii să vină să doneze sânge. „În Campania pe care am derulat-o anul trecut am reuşit să triplăm numărul donatorilor. Media era de 15 donatori pe zi, iar în săptămâna în care am fost implicaţi în campanie am reuşit să aducem în medie 45 de de donator pe zi”, a spus Dorina Cozma, preşedintele Interact Reşiţa.

Campanie în cinci oraşe


Acţiunea se va desfăşura în mai multe oraşe, Cluj Napoca, Oradea, Vaslui şi Chişinău. La primele două ediţii Reşiţa a ieşit pe locul I datorită numărului mare de persoane care au fost convinse de voluntarii Interact să se prezinte la Centrul de Transfuzii pentru a dona sânge. Cei care vor să paticipe la campania derulată de volunatari pot merge timp de o săptămâna între orele 8.00 şi 13.00 la Centrul de Transfuzii din Reşiţa pentru a salva vieţi.

Recompense pentru cei care donează

Donatorii vor fi recompensaţi cu 7 bonuri de alimente, o zi liberă de la serviciu şi reducere cu 50% pe mijloacele de transport în comun, timp de o lună. Pentru a dona, reşiţenii trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani, greutate minimă de 50 de kilograme, tensiune bună şi să nu fi consumat alcool cu 48 de ore înainte.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite