Vlăduţ Paraschivu este tânărul care se pregăteşte pentru lotul României la karate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reşiţeanul cu 25 de medalii va afla, luna viitoare, dacă va fi sau nu selectat în echipa naţionalei. Vlăduţ este printre tinerii care şi-au descoperit pasiunea adevărată şi luptă pentru a-şi atinge scopurile. S-a apucat de karate din anul 2004 sub îndrumarea atentă a lui Zoltan Lipan şi are centura maro

PROFIL
Născut. 28 martie 1995
Educaţie. Elev în clasa a VIII-a, la Şcoala cu Clasele I-VIII Numărul 12 Reşiţa
Familie. singur la părinţi
Tânărul recunoaşte că, la fel ca mulţi alţii, filmele „cu bătăi” l-au inspirat. „Este adevărat că m-am gândit bine înainte să iau decizia de a mă apuca de antrenamente. În orice caz, îmi aduc aminte că în ziua în care am ajuns în sala de antrenamente am rămas impresionat de disciplina de acolo şi nu am stat mult pe gânduri. În primul rând, mi-am dat seama că acest sport mă va ajuta mult în viaţă“, povesteşte Vlăduţ Paraschivu.

Selecţie pentru naţională

Vlăduţ are luna viitoare de trecut prin două momente importante în cariera lui de sportiv. Atunci va primi răspunsul celor de la federaţie dacă va fi selectat să reprezinte România la categoria sa. „Am emoţii foarte mari, dar am încredere în mine şi în antrenorul meu şi tocmai de aceea sunt încrezător într-un răspuns pozitiv.

Locul I la Mondiale

Un alt moment important este concursul mondial de la Timişoara, unde sper să repet performanţa din 2008 când am obţinut primul loc“, mai spune Vlăduţ. Oricine ar invidia gradul de performanţă la care a ajuns tânărul. La 15 ani, are un palmares bogat în medalii câştigate la concursurile naţionale, internaţionale şi chiar mondiale. „Până acum am 25 de medalii, dintre care cinci sunt de aur, şase de argint şi restul de bronz. Cu toate acestea, nu vreau să mă opresc aici şi vreau să obţin şi mai multe rezultate bune şi cât mai multe locuri de podium“, spune tânărul.

Pasionat de mountainbike

Pe lângă karate, timpul liber şi-l petrece pe dealurile din preajma Reşiţei, plimbându-se cu bicicleta. „Îmi place mult să merg cu bicicleta, mai ales pe teren mai accidentat. Toate modificările la bicicletă mi le-am făcut singur. De asemenea, săptămânile trecute am obţinut primul loc la un concurs la nivel local“, povesteşte Vlăduţ.

Tânărul îşi doreşte să urmeze un liceu şi o facultate cu profil sportiv. Până atunci, Vlăduţ se mândreşte şi cu rezultatele de la şcoală. „Anul acesta am participat la faza judeţeană la olimpiada de tehnologie, unde am obţinut un loc trei. La proba practică am avut de confecţionat o machetă pentru distribuţia curentului electric de la sursă şi până la consumator“, povesteşte karatistul.

Întrebări şi răspunsuri
Care dintre concursuri ţi s-a părut cel mai dificil?
Acum doi ani am participat la un concurs în Ungaria. Acel concurs mi s-a părut unul dintre cele mai dificle mai ales că la categoria mea erau aproximativ 70 de concurenţi.Semifinala am pierdut-o în faţa dublului campion mondial Attila Bartinski.

Care sunt planurile pentru viitor?
Mi-aş dori să obţin cât mai multe rezultate bune în cariera sportivă şi cât mai multe medalii, iar atunci când voi reuşi să mă perfecţionez, îmi doresc centrura neagră.

Ce-i place
„Îmi place să fac multe lucruri. În timpul liber îmi place să mă plimb şi să stau cu prietenii, dar şi să înot. De asemenea, îmi place să învăţ lucururi noi despre computere”.

Ce nu-i place
„Nu-mi place minciuna şi nu-mi place să fiu provocat sau cicălit de anumite persoane. În general, de la karate am învăţat să-mi controlez acţiunile şi să fiu un tip disciplinat”.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite