Agresorul de pe Semenic pozează acum în victimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sancţionat contravenţional pentru incidentul de pe pârtie din a doua zi a lui 2011, Ovidiu Seghedi a contestat amenda primită de la jandarmii montani. Bărbatul acuzat de salvamontistul Mario Pătraşcu că l-ar fi lovit în momentul în care îi cerea să iasă cu ATV-ul de pe una din pârtiile de pe Semenic nu se împacă deloc cu ideea că trebuie să plătească amendă şi chiar să fie trimis în judecată.

Ovidiu Seghedi spune că vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat este doar salvamontistul, care ar fi dat dovadă de exces de zel şi ar fi folosit un limbaj mai puţin ortodox.

Bărbatul de 42 de ani se distra împreună cu două fete. Potrivit acestuia, veneau pe două ATV-uri de la eoliene spre cabane. Au ajuns la baza pârtiei şi am început să urce. „Nu schia nimeni, nu era nimeni cu nicio sanie, cu nimic. Cineva de sus ne-a făcut semn să ne întoarcem, ceea ce am şi făcut. Atunci a venit şi salvamontistul care, în loc să ne vorbească frumos, să ne spună că nu avem voie pe acolo cu ATV-urile, m-a înjurat şi mi-a vorbit foarte nepoliticos. Printre altele, m-a făcut umflat şi mi-a spus că-mi mută dinţii la spate”, a spus Ovidiu Seghedi. „Nu mă aşteptam să fiu lovit, pentru că am vorbit cât se poate de amabil cu turiştii”, se apără salvatorul montan Mario Pătraşcu.  

Plângere penală

După incidentul de pe pârtie, jandarmii montani i-au invitat pe cei doi la post, unde au întocmit un proces-verbal. „A spus numai minciuni. Am primit 500 de lei amendă, dar am menţionat la capitolul «Obiecţii» că nu e adevărat ce susţine reclamantul. Am contestat deja amenda respectivă. Probabil că vrea să facă nişte bani. I-am spus şi şefului lui cum mi-a vorbit”, a mai spus Seghedi.

„Există o lege care interzice accesul ATV-urilor pe domeniul schiabil. Necunoaşterea legii nu te absolvă de responsabilitate”, a precizat Valentin Balaban, şeful Serviciului Salvamont.

Dosarul a fost trimis la Parchet

Lucian Istrăţescu, purtătorul de cuvânt al Inpectoratului Judeţean de Jandarmi, a precizat că dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa. „În urma audierilor, persoana vătămată a depus plângere şi s-au întocmit actele premergătoare susceptibile infracţiunii de lovire şi alte violenţe. Dosarul a fost înaintat Parchetului pentru continuarea cercetărilor. În funcţie de certificate se stabileşte cu exactitate şi încadrarea faptei“, a declarat Istrăţescu. Angajatul Serviciul Salvamont Caraş-Severin, Mario Pătraşcu, a făcut plângere penală împotriva agresorului şi dovedeşte agresiunea printr-un certificat medico-legal.

Oana Pleşivu şi Carla Laszlo au fost partenerele de distracţie ale lui Ovidiu Seghedi în ziua în care a avut loc incidentul de pe Semenic. Cele două susţin că salvamontistul a fost obraznic. "Nu era niciun semn din care să vedem că era interzis accesul cu ATV-uri. În plus, pe pârtie nu era nimeni, pentru că nu eram nebuni să intrăm cu ATV-urile printre oameni. Salvamontistul trebuia să vorbească frumos, să ne spună că nu e voie cu ATV-ul în zona respectivă şi nu era nicio problemă. În schimb, el ne-a jignit, a vorbit urât", susţine Oana Pleşivu. "A greşit pentru că trebuia să vorbească frumos. Dacă e salvamontist nu înseamnă că trebuie să jignească turiştii. Noi mergem pe munte să ne distrăm, nu să fim jigniţi de salvamontişti. Noi oricum ieşeam de pe pârtie, care era pustie la acea oră. Chiar dacă am greşit cu ceva, trebuia să ne spună civilizat", spune şi Carla Laszlo.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite